להיכנס עם דרכון גרמני או ישראלי?
יש לי דרכון גרמני וישראלי. בעבר (לפני שהוצאתי את הגרמני) היתה לי ויזה לארה"ב, נכנסתי ויצאתי עם הדרכון הישראלי. בנתיים עברו 15 שנה ונגמרה לי הויזה בדרכון הישראלי. אני רוצה לשהות בארה"ב בערך חצי שנה, ואני לא רוצה להיות בלחץ בגלל הויזה. לכן אני מעדיף להיכנס עם הישראלי, כך אוכל לקבל ויזה לחצי שנה עם אפשרות להארכה (בניגוד לגרמני שזה 3 חודשים ללא שום אפשרות להארכה). 1. האם אתם ממליצים לי להוציא ויזה על הישראלי? 2. האם איפשהוא עלי לציין שיש לי גם דרכון גרמני? 3. איפה אפשר לקרוא את טופס DS-160 (מבלי למלא אותו, קודם לקרוא ואז אולי למלא) 4. במידה ולא יתנו לי ויזה על הישראלי, ואנסה להיכנס עם הגרמני, מאיפה להם לדעת על כך שנשללתי בדרכון הישראלי שלי? בן 35 עם עבודה מסודרת בישראל (בעיקרון אני לא רואה שום סיבה שלא יתנו לי ויזה אבל רוצה לברר הכל לפני) תודה רבה
שלום עמית, על פניו על פי התיאור שלך לא נראה שתהיה לך בעיה לקבל ויזת תייר לארה"ב עם הדרכון הישראלי, באם תדחה ולא מסיבה עקרונית של שהייה לא חוקית בעבר, או עבר פלילי וכדומה, תוכל להשתמש בדרכון הגרמני על מנת להיכנס לארצות הברית כתייר. בברכה, יהושע
אני גם נמצא במצב של לפני טיול לארהב שבו ארצה להשאר ביבשת הצפונית לתקופה של כחצי שנה. ברשותי גם דרכון אירופאי גרמני. אני מעדיף להוציא ויזה ישראלית לחצי שנה, אם אקבל סירוב האם תהיה לי בעיה להכנס עם הדרכון הגרמני? בטופס המקוון 160 הרי שואלים לגבי המצאות אזרחות נוספת וכמובן שכתבתי שיש. אין קשר בין סירוב לויזה ישראלית לבין כניסה עם דרכון אירופאי?