שתי שאלות בנוגע להשגת ויזה H1B
שלום :) שמי רון ואני מנסה להגיע / לעבוד בארה"ב עם ויזת H1B. רציתי לשאול: 1. נניח והגעתי לארה"ב עם ויזת תייר. אני יודע שניתן להגיש בקשה לויזת H1B במצב הזה, בעודי בארה"ב על ויזת B1/B2 (תייר). השאלה היא - מה הסיכויים לקבל אישור על שינוי סטטוס שכזה? אציין שאני בעל תואר מהנדס. 2. אני יודע שיש חריגים מהמכסות של ארה"ב לאישור ויזות H1B (http://www.uscis.gov/news/h-1b-cap-exemptions-based-relation-or-affiliation) - עמותות/ארגונים ללא מטרות רווח שקשורים להשכלה גבוהה. האם לדעתכם אפשר "למתוח" שם קצת את הגבולות, ולהגיש גם בקשה מטעם עמותה שאין לה כ"כ קשר להשכלה גבוהה - למשל עמותה לקידום איכות הסביבה וכו'. תודה מראש! :)
שלום רון, לגבי השאלה הראשונה, בעייתי להיכנס לארצות הברית עם ויזת תייר לארה"ב ואז להתחיל תהליך של החלפת מעמד אל ויזת עבודה בארה"ב מסוג H1B, זאת מפני שיש מספר מוגבל של אשרות מסוג זה וזמן הטיפול של רשויות הגירה לארה"ב בבקשות אילו ארוך. ויזת תייר ניתנת ל- 6 חודשים לכן יש בעיה של פקיעת תוקף ויזת תייר בזמן ההמתנה לטיפול בבקשה לקבלת ויזת עבודה. בכל מקרה אסור להיכנס למצב של שהייה לא חוקית בארה"ב כי זה עלול לפגוע בסיכויים העתידיים לקבל את הוויזה. לגבי השאלה השנייה, נכון שיש חריגים למכסות, אבל לרוב מדובר בבעלי השכלה מעל לתואר ראשון והנטל מוטל על המעסיק בארה"ב להוכיח כי הוא חייב להעסיק אותך ויידרש לשלם יותר עבור העסקת עובד מעבר למכסה המותרת. בברכה,