ויזת תיירים לארה"ב מספר שאלות
שלום רב, 1- בטופס DS160 ישנה שאלה Have you ever been refused a U.S. Visa בעבר ניסיתי להוציא ויזה אך סורבתי 3 פעמים מהסיבה הפשוטה והקלאסית של הוכחת קשרים לישראל וכו' וכמובן ללא חותמת או כל מסמך של סירוב שנמסר לי או משהו כזה, האם אני נחשב מסורב ? (אציין שפעם אחרונה שניגשתי הייתה לפני שנתיים וחצי ואיני זוכר מה עניתי בפעמים הקודמות.) האם עליי לענות YES לשאלה..? 2-בפעם האחרונה שניגשתי הוספתי פרטי איש קשר של אזרחית אמריקאית (ידידה שלי) ושנשאלתי אם יש לי איש קשר שם שאני נוסע לבקר השבתי שלא (זה פשוט ברח לי מהראש..) האם זה נחשב ששיקרתי? איך זה משפיע עליי שנתיים וחצי אחרי ? בנוסף מאז היא הספיקה לעבור לארץ, אז אני מניח שאין לזה משמעות הפעם ועליי למלאות שאין לי איש קשר.
שלום משה, בטופס בקשה לקבלת ויזה לארה"ב יש להשיב את האמת לגבי סירובים קודמים, כמו כן לפרט מדוע סורבת ולשים את הדגש על שינוי נסיבות כיום. סירוב בקשה בגלל היעדר זיקה חזקה לישראל נפוצה, בעיקר בכל הנוגע לצעירים ישראלים, אולם זכותך לבקש ויזה לארצות הברית כיום; בתקווה כי בחלוף שנתיים וחצי מהפעם האחרונה תוכל להוכיח קשרים חזקים לישראל אשר יפיגו את החשש של פקיד הגירה לארה"ב בשגרירות האמריקאית כי אתה תשתקע או תעבוד בשטח ארצות הברית שלא כחוק. אין לך מה לחשוש כי אתה מסורב כניסה לארצות הברית, בהתאם לנסיבות שכתבת, אלא פשוט נדרש להוכיח קשר יציב וקבוע לישראל. לגבי שקר כביכול בראיון הקודם, כדאי מאוד לעבור על הטופס היטב טרם הראיון, על מנת למנוע אי דיוקים בין מה שמופיע בטופס בקשה לקבלת ויזה לארה"ב לבין התשובות בעל פה. יחד אם זאת, לא מדובר בשקר לגבי פרט מהותי, לכן נראה כי על פניו אין חשש כי רשויות ההגירה לארה"ב החליטו לסרב את כניסתך באופן תמידי, כפי שעושים כאשר מדובר בשקר מהותי. בהצלחה,