חידוש ויזה
היי! אני מתכוון לחדש את הויזה בקרוב. אני אהיה סטודנט ואני רוצה להעביר את הקיץ הבא אצל חברים בארהב (משהו כמו יוני עד אוגוסט או ספטמבר) חשבתי על השאלות שישאלו אותי למשל: לכמה זמן אתה מתכוון לנסוע. אם אגיד יותר מחודש ישר זה ידליק להם נורה אדומה. איך אני אוכל להכיח להם שאני לא בא במטרה של לעבוד או להשתקע? אני אהיה סטודנט ולא תהיה לי עבודה קבועה... אין לי אוברסטיי או עברות כאלו או אחרות. ושאלה נוספת- האם בן דוד שהוא "דור שני" נחשב כקרוב? כדי שאדע אם אצטרך לפרט על בן דוד שגר שם למרות שאני לא אבקר אצלהם בטופס. תודה רבה!
שלום דוד, ההמלצה שלנו היא לפרט כמה שיותר את הפעילויות בארצות הברית במשך החודשיים שתהיה שם בטופס בקשה לקבלת ויזה לארה"ב. אמריקה מדינה גדולה ובהחלט אפשר לתייר שם במשך תקופה ארוכה, לכן באם תוכל לפרט באילו מקומות אתה מתכוון לטייל, מתי ומה תעשה בצורה מפורטת כמה שיותר, ייתכן כי לא תהיה בעיה לקבל ויזה לחודשיים. המטרה זה לשכנע את פקיד הגירה לארה"ב כי מטרת הביקור תיירותי ובעיקר להביא הוכחות כי יש לך קשרים חזקים לארץ וסיבה טובה לשוב לישראל טרם פג תוקף ויזה לארה"ב. בן דוד מדרגה שנייה לא נחשב קרוב משפחה, לכן בייחוד באם אתה לא תבקר אותו בכלל אין צורך לציין את שמו בטופס בקשה לקבלת אשרה לתייר בארה"ב. בהצלחה,
היי! תודה על התגובה! רציתי לדעת אם יש מקום בטופס לרשום את המקומות שאשהה? או מה התכוונת בלציין את הפעילויות? ושאלה שניה- בטופס יש שאלה "יש לך קרוב בארהב?" כפי שאמרתי יש לי משפחה שהם "דור שני" עדיין צריך לפרט עליהם? כי פעם אחרונה שנסעתי שאלו אותי אם יש לי קרוב בביקורת הגבולות ואמרתי שכן. אני שואל כדי שלא תהיה סתירה ואחשב כלא אמין תודה שוב על העזרה!
דוד, כן יש מקום בטופס בקשה לקבלת ויזה לארה"ב לציין מקומות ביקור בארה"ב. קרוב משפחה אמריקאי מדרגה שנייה אין חובה לציין אבל אם ציינת תוכל לציין גם הפעם, למרות שכעיקרון אין חובה באם לא תבקר אותם כלל ומדובר בקרובים רחוקים בהצלחה,