לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בת'

חידוש ויזה לארה"ב לאחר ביטול

בחודש 10/2012 טסתי לארה"ב למטרת טיול עם ויזה תייר ללא כוונה להגר או לעבוד, קיבלתי אפשרות של 6 חודשים לשהייה בתחומי ארה"ב עד 4/2013. לפני מועד העזיבה הגשתי בקשה להארכת שהות וקיבלתי אפשרות להישאר עד 9/2013. ושוב, לא מיציתי את הטיול וביקשתי הארכה נוספת בפעם השנייה. ואז נכנסתי לתהליך של המתנה לאישור. (את בקשת הארכה הגשתי דרך חברה שעבדתי אצלם מדי פעם באופן לא חוקי). בעודי ממתינה לאישור שהייה השני שלי, רשות המיסים פשטה על החברה הזו ונתפסתי כעובדת לא חוקית ב 12/2013. חשוב לי לציין שלא הייתי בכלא אלא בחקירה בלבד ועוד באותו היום שוחררתי הביתה כמו כן נלקחה ממני טביעת אצבע. ביקשתי להישפט מול שופט הגירה לכן לא גורשתי ועל כך יצאתי בהתנדבות מארה"ב ב 1/2014 (למרות שניתנה לי האפשרות להמשיך לטייל עד 3/2014). כמו כן השופט אמר שהויזה שברשותי מבוטלת אך יהיה ניתן כמובן לחדשה מול הקונסוליה בישראל. עם חזרתי לארץ נגשתי לשגרירות למסור את מסמכי המשפט ולהוכיח את חזרתי לארץ כפי שנדרש ממני והויזה בוטלה פיזית גם בדרכון ע"י חותמת "מבוטל". היום שנתיים אחרי המקרה, הנני מעוניינת לטוס לביקור קצר אצל חבר, ביקור של 2-3 שבועות בין החודשים 12-01/2016. אין בכוונתי להישאר מעבר לזמן הביקור. אני בת 33, עובדת בעבודה קבועה ורצינית כמעט שנתיים. יש ברשותי רכב פרטי על שמי, אני שוכרת דירה משלמת מיסים כחוק והקשר שלי לישראל מאוד חזק. אבקש לדעת האם במקרה שלי יהיה סיכוי לקבל ויזה חדשה שוב שתבטיח את כניסתי לארה"ב לצורך ביקור. אודה להתייחסותך הכנה.

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום בת', נראה כי עקב ההיסטוריה שלך מול רשויות ההגירה בארצות הברית, כפי שאת מתארת בשאלה, תתקשי לקבל ויזה לארה"ב כתיירת. לא ברור מהשאלה מהו משך השהייה שלך בשטח ארה"ב אשר נחשב שהייה לא חוקית על ידי רשויות ההגירה לארה"ב, אולם בכל אופן העובדה שנתפסת כעובדת לא חוקית, בוודאי יהווה בעיה לקבל ויזה לארה"ב כתיירת. יחד עם זאת, ככל שתוכיחי כי תשובי לישראל במועד, קיים סיכוי לקבל את הויזה. הנטל עלייך להוכיח זיקה חזקה לישראל מול פקיד הגירה לארה"ב בשגרירות. מה שציינת לגבי עבודה טובה, רכב, שכירות עשוי לסייע, אבל לצערי, בשקלול כל העובדות כפי שציינת, נראה כי הסיכויים לקבל את הוויזה לאמריקה לא גבוהים. בברכה, יהושע

בת'

תודה על תשובתך! סה"כ שהייה לא חוקית (בזמן שהייתי בהמתנה לתהליך האישור) שלושה חודשים. לא גורשתי מארה"ב. שאלה נוספת בנוגע לתשובתך, האם הסיכוי הוא קלוש בהנחה שאלך ואנסה להוציא את הויזה בעצמי מול השגרירות? אם אני איעזר בעו"ד הסיכוי הוא גבוהה יותר? או שבמקרה שלי זה מיותר?

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום בת', מבחינה חוקית אם אכן מדובר בשהייה של 3 חודשים ללא ויזה לארה"ב, אזי לפחות אין איסור כניסה אוטומטי, אולם בפועל תדרשי להוכיח זיקות רבות לארץ. לפי מה שאת כותבת יש לך קשר חזק לישראל שזה מעלה את הסיכוי לקבל ויזה לארה"ב. אפשר להיעזר בעורך דין הגירה לארה"ב על מנת להציג את המסמכים בצורה אופטימלית ולהתכונן לראיון בשגרירות, אבל בסופו של דבר מדובר ברושם שעושים בראיון מול פקיד הגירה לארה"ב בשגרירות האמריקאית. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי