ויזה לצרכי טיול בארהב
שלום חברים, רציתי להתייעץ לגבי הסיכויים ששגרירות ארהב תביא לי ויזה לטיול לארהב. פרטים עליי: בן 26 מסיים תואר ראשון מאונ' ת"א בעוד כשנה. עובד בעבודה מסודרת בחברת הייטק (משרת סטודנט חצי עד 3/4 משרה ) ומרוויח בין 8000 שח עד ל15000 שח שזה תלוי בחודש כמה עבדתי אם יש לחץ בלימודים או לא. הטיול מתוכנן לקיץ אבל אני רוצה לקנות מעכשיו כרטיס טיסה אז הייתי רוצה ויזה כבר מעכשיו. מה הסיכוי שיביאו לי ויזה? מה הסיכוי שהתוקף שלה יהיה ל10 שנים ? תודה
שלום יואב, קשה מאוד להעריך מראש את הסיכוי לקבלת ויזה לתייר לארה"ב על ידי נציג הגירה לארצות הברית בשגרירות האמריקאית בישראל. ההחלטה האם לאשר או לדחות בקשה לוויזה לביקור בארה"ב נתונה לשיקול דעת הפקיד על בסיס התרשמות אישית. יחד עם זאת, על פי הנתונים בשאלתך נראה כי תוכל להביא הוכחות לזיקה חזקה לישראל. מקום עבודה טוב ולימודים הם בהחלט קריטריונים ראויים. כדאי להביא אל הראיון מכתב מהמעסיק אשר מבהיר כי את חוזר למקום העבודה, כמו גם אישור קבלה ותשלום עבור לימודים בשנה הבאה אם אפשר. כל הוכחה שמרכז החיים שלך בישראל ואתה מתכוון לשוב לכאן, לכן לא סביר שתישאר בארצות הברית מעבר לתוקף הוויזה או שתעבוד שלא כחוק בארה"ב יכולים לסייע. בברכה,