ויזה לארה"ב - לעבודה, לטיול ובקשה לגרין קארד
אני חושב ללכת לעבוד בארה"ב ולטייל בה ואולי אח"כ גם להגיש בקשה לגרין קארד אני רוצה להוציא ויזה ורציתי לדעת מה האפשריות שלי? אני בן 26 . דובר אנגלית טובה. עומד לסיים תואר ראשון. ויש לי בני משפחה בארה"ב. שאמא שלי הייתה בהריון היא הייתה בביקור של בני משפחה בארה"ב ונולדתי במדינת מסצ'וסטס. האם זה יכול לשפר את הסיכויים לגרין קארד או ויזה? לכמה זמן תקף הויזה? תודה
שלום מרק, ניתן להגיש מבחינה חוקית בקשה להארכת ויזת תייר לארה"ב מסוג ב/2 בעודך בשטח ארצות הברית. זמן ההמתנה לתשובה לוקח מספר חודשים. כל עוד אתה ממתין לתשובה בבקשה להארכת ויזה, אתה לא נחשב שוהה בלתי חוקי. אם תקבל תשובה שלילית, תצטרך לעזוב את שטח ארצות הברית מייד. הבעיה בתכנית הנ"ל היא שללא סיבה מיוחדת, הסיכוי שלך לקבל הארכה הוא נמוך מראש, ולאחר שביקשת את ההארכה של הוויזה יש לכך השלכות לגבי כניסות עתידיות אל ארה"ב. בעתיד פקידי רשות ההגירה לארה"ב יהססו לאשר לך להיכנס לארה"ב מחשש שתגיש בקשה נוספת כזו, או כי יש לך כוונה להשתקע בארה"ב. שים לב כי גם אם יאשרו לך את ההארכה של הוויזה, ייתכן כי בעתיד יקשו עלייך להיכנס אל שטח ארצות הברית. לכן, אנו עורכי דין הגירה לארה"ב ממליצים לעזוב את ארצות הברית טרם פג תוקף מועד הוויזה שברשותך וחזרה לארה"ב רק לאחר חלוף פרק זמן של למעלה מחצי שנה. בהצלחה,
שלום דוד, אם נולדת על אדמת ארצות הברית, אזי אתה אזרח ארה"ב! על מנת לממש אזרחות אמריקאית ולקבל דרכון יש לפנות אל השגרירות האמריקאית בישראל בבקשה להנפקת דרכון על בסיס תעודת לידה מארצות הברית. נשמח לסייע לך בהליך. בברכה,