בקשה לויזה תיירות
שלום, תוקף ויזת תייר שלי לארה"ב מסתימת בעוד כחצי שנה (לאחר 10 שנים). לפי הקריטריונים (למיטב הבנתי ) אינני חייב בראיון אישי בשגרירות ,אולם הפעם (בשונה מהמצב שלפני 10 נים ) פוטרתי ואינני עובד. א) האם לאור מצב זה כן יזמנו אותי לראיון אישי בשגרירות? ב)האם כדאי לי להמתין (ולא להגיש בקשה) עד שאמצא עבודה? ג)או כן להגיש הבקשה ואז נשאלת השאלה:איזה מסמכים עלי לצרף ? (האם אישור השקעות בבנק ,בעלות על דירה -מספיקים?) תודהמראש
שלום יצחק, בכל מה שקשור לענייני הגירה לארצות הברית כדאי להיות כמה שיותר זהירים. באופן כללי, בגלל שיש לך ויזה לארה"ב בתוקף עדין אזי (בהנחה שלא שהית בארצות הברית שלא כחוק) רוב הסיכוי שתקבל ויזה נוספת לאמריקה, ללא בעיות מיוחדות. יחד עם זאת, בהחלט בוחנים כל פעם מחדש את הזיקה לישראל, טרם מתן הוויזה. מבחינת פקידי הגירה לארה"ב, אחת האינדיקציות החשובות זה מקום עבודה טוב, לכן על מנת להיות בטוחים, כדאי להמתין עד שתהיה לך עבודה קבועה, למרות שייתכן כי תוכל לשכנע אותם גם במצב הנוכחי על בסיס נכסים, חסכונות וקשרים אחרים שמראים זיקה לארץ כמו משפחה וכדומה. אין רשימה סגורה של מסמכים להציג לשגרירות שמלמדים על קשר לישראל. אתה יכול להראות כל מסמך שמוכיח כי אתה קשור לישראל ומתכוון לשוב לארץ טרם פג תוקף הוויזה לארה"ב. בהצלחה,