בירור לגבי בקשת הוויזה שלי בחזרה
שלום רב,שאלה מאוד חשובה ואשתדל לפרט בדיוק רב. לפני כחמש וחצי שנים סורבתי מלהיכנס לאר'הב,הייתי פעם אחת במייאמי למשך חמישה חודשים-כמובן במסגרת חוקית,ולאחר שנתיים הייתי באטלנטה למשך תשעה חודשים,במסגרת חוקית עם הארכה חוקית כמובן. כאמור בפעם השלישית שניסיתי להכנס,דרך אטלנטה,אחרי שנה וחצי שהייתי בארץ,שוטר ההגירה לקח אותי לחקירה מייד בנחיתה וטען שבטח עבדתי שם,ולחץ עליי לא מעט בכדי שאודה שעבדתי,אחרי כמה שעות שייבש אותי במעצר וחקירות שנמשכו לא מעט אמרתי לו שעבדתי כמהה ימים,אמר לי שאם אמשיך בהודאה ואחתום על עזיבה מרצון יהיה לי פחות קשה לבקש וויזה בפעם הבאה כשאצטרך,אז כאמור הודתי,אמרתי שעבדתי כמה ימים בשנת 2008 וזהו,ביטל לי את הוויזה וכל זה קרה לפני חמש וחצי שנים,אני מבהיר: מעולם לא הייתי לא חוקי,גם כשהייתי באטלנטה במשך תשעה חודשים זה היה עם הארכה חוקית והכל ותמיד לפי הספר,האמריקאי. שאלתי היא: האם המקרה שלי נחשב כחריג או קיצוני שבו אני צריך להתחיל תהליך של חנינה? (WAVER ) או שמא למלא טפסים באופן רגיל,לגשת לקונסוליה ולבקש וויזה כאחד האדם,? הבנתי שאם אני מבקש וויזה בתהליך חנינה ובאופן מסודר,ואני אכן מקבל את הוויזה-זה מאפשר לי כניסה לאר'הב כמעט באופן וודאי-האם נכון הדבר? מה לדעתך הדרך המומלצת ביותר עבורי בכדי לחדש לעצמי את הוויזה ולהבטיח את מירב הסיכויים להכנס לאר'הב? (כיום אני בן 40) המון הערכה על העזרה המקצועית והסבלנות. אושר
שלום אושר, המקרה שלך לא חריג בכלל. להיפך, זה מקרה שכיח למדי. רשויות ההגירה לארה"ב חושדים בכל מי ששוהה בשטח ארצות הברית למעלה מתקופה קצרה שעבודה לא חוקית בארה"ב. בכל מקרה, אין צורך להגיש בקשה לקבלת חנינה - WAIVER, מראש. בשלב זה תוכל לגשת לשגרירות האמריקאית כמו כל ישראלי אחר המבקש ויזה לארה"ב למטרת תיירות. תדרש להוכיח קשר חזק לישראל, על מנת להפיג חשש להתשקעות לא חוקית ותקבל את הוויזה בהתאם. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין
המון תודה, אצור עימך קשר בטלפון בקרוב