שינוי מויזת J1 לויזת תייר
היי, אני עתידה לטוס בקיץ לארה"ב למחנה קיץ דרך הסוכנות היהודית. הויזה איתה אני טסה היא ויזת עבודה J1 שמאפשרת שהייה של עד חודש מרגע סיום המחנה. במידה ואני מעוניינת להישאר יותר מחודש, האם יש דרך להחליף לויזת תייר (שאוציא עכשיו באופן עצמאי) בהיותי בתוך גבולות ארה"ב? תודה רבה!
שלום ולנטינה, אם כבר קיבלת את הוויזה את צריכה להסתכל על המדבקה. ויזת J1 לארה"ב עשויה לכלול דרישה לעזוב את ארה"ב למשך תקופה מסויימת מייד לאחר סיום הוויזה. בדרך כלל מדובר בתקופה של שנתיים שהייה מחוץ לארה"ב לאחר קבלת ויזת J. יהיה כתוב לך באנגלית על הוויזה two year residency. מדובר בתקופה של "צינון". יחד עם זאת, נראה כי בסוג הוויזה שלך לפעילות במחנה קיץ, לא תהיה הדרישה הנ"ל, לכן תוכלי לבקש החלפת סטאטוס מעמד של J1 אל ויזת תייר לארה"ב. החלפת המעמד נעשית בשטח בארצות הברית. אם יש לך שאלות את מוזמנת להתקשר למשרדנו לקבוע פגישה. בברכה, יהושע פקס, עורך דין
אני פה מאוגוסט על ויזת J1 עובדת כאופר. אל מי פונים כדי לשנות את הסטאטוס לויזת תייר? או האם ניתן להאריך את הJ1 לתקופה של יותר מחודש טיול אחרי?
שלום רב, אמנם, לעבור מויזת J לויזת תייר בהיותך בארה"ב זה דבר אפשרי, אך לא כל כך פשוט (וגם לא מומלץ). כדאי לפנות לעו"ד מומחה בתחום ההגירה לארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד