מה הסיכוי שלי לקבלת ויזה
הי, לפני כמעט עשור חייתי בארה"ב כמה שנים, מתוכן כשנה ללא אשרת שהייה. כשלושה חודשים (ב2006) לאחר חזרתי ארצה ניסיתי להכנס שוב לארה"ב אך נשלחתי לארץ עם חותמת "מבוטל" על הויזה. יש לציין כי הייתי יממה במעצר ונלקחו ממני כל תביעות האצבעות אך הובהר לי ע"י פקיד אימיגריישן שלא עשיתי משהו פלילי ואני רשאית בכל עת לנסות להוציא ויזה חדשה לארה"ב. כשניסיתי, אמרו לי שנאסר עלי להכנס לארה"ב במשך 3 שנים. בתום התקופה ניסיתי שוב, הבאתי מסמכים על שכירות דירה, תדפיסי חשבון בנק, מכתב מרו"ח על ניהול עסק עצמאי ועוד. הפקידה בשגרירות לא הסתכלה עלי או במסמכים ומיד נתנה לי סירוב. היא הוסיפה ואמרה שאני ממליצה לי לחכות כמה שנים לפני שאנסה להגיש עוד בקשה. עברו 5 שנים מהבקשה האחרונה שלי. אני נשואה, עובדת ואין לי שום כוונה להגר לשם (גם לא היתה לי אז) אך אני רוצה לטוס עם בעלי לירח דבש בארה"ב. האם שווה בכלל לנסות? מה עלי לעשות בכדי לדעת אם זה לא בזבוז של זמן וכסף? בנוסף, ברשותי דרכון אוסטרי. האם אפשר לחסוך מעצמי עוגמת נפש ופשוט לטוס עם הדרכון הזר? תודה גלי.
שלום גלי, אין אפשרות להשתמש בדרכון האוסטרי לכניסה לארה"ב, לאחר סירוב כניסה לארה"ב שקיבלת עם הדרכון הישראלי. זאת מפני שטופס ה - ESTA אשר ממלאים בעת בקשת כניסה לארה"ב עבור מדינות שפטורות מהדרישה לקבלת ויזה לארה"ב מראש, מכיל סעיף לגבי דרכונים אחרים, בדגש על סירובי כניסה עם דרכונים אחרים. יחד עם זאת, נראה כי עקב הזמן הממושך שעבר מאז סירוב הכניסה לארה"ב, והשינוי בנסיבות מאז שקיבלת דחייה של הבקשה לקלבת ויזה לארה"ב בשגרירות, לא תהיה השפעה של העבר על הבקשה לוויזה בהווה. אם תצליחי להוכיח קשר חזק לישראל ולהפיג חשש אצל פקיד ההגירה לארה"ב בשגרירות לגבי עבודה לא חוקית, או השתקעות שלא כדין בארה"ב - אין סיבה שלא תקבלי ויזה לביקור בארה"ב. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין