בדיקות רפואיות לויזה גרין קארד
שלום יש לי ראיון בקונסוליה בשביל לקבל גרין קארד אני נשואה לאזרח אמריקאי 12 שנה יש לנו 2 ילדים אני עם הילדים גרתי כל השנים בארץ ובעלי טס הלוך ושוב כל השנים האלה. עכשיו אחרי כל בירוקרטיה אני אמורה להגיע לראיון בתאריך 4/4/13 השאלות שלי הם. 1. האם אני יכולה לחסוך כסף ולעשות צילום וכל הבדיקות ולהביא את זה ליום שניקבא לי אצל רופא ששיך לקונסוליה? 2. ביום הזה שאני מקבלת את הגרין קארד מה הזכויות שלי בכלל האם אני תלויה בבעלי כל הזמן ? איך מתייחסים אלי באמריקה כאמריקאית או כמהגרת? מה זכויות שלי ושל בעלי לגבי הילדים אם במידה יהיו לי בעיות איתו שיובילו לאימותים? 3. האם אחרי שאקבל גרין קראד אני יכולה להגיש בקשה לכסף על הילדים שהייתי אמורה לקבל עליהם כל חודש? הילד בן 7 (2009) וילד בן 4(2011)אם כן לאיפה לפנות עם הבקשה. בתודה רבה
שלום חנה, לאחר מעבר לארה"ב עקב 12 שנות נישואין לאזרח אמריקאי, את זכאית לקבל גרין קארד קבוע - PERMANENT GREEN CARD. יתר על כן תהיי רשאית להגיש בקשה לקבל אזרחות תוך 3 שנים באם אתם נשארים יחד, או תוך 5 שנים באם תפרדו, כך שאת לא תלויה בבעלך בנושא הנ"ל. לגבי קבלת קצבת ילדים הדבר תלוי במספר ביטוח לאומי - האם יש לילדים SOCIAL SECURITY NUMBER? בכל אופן, כדאי לטפל בנושא הנ"ל לאחר מעבר לארה"ב. בברכה, יהושע פקס, עורך דין