כניסה לארה"ב לאחר גירוש מלפני 6 שנים
שלום רב, לפני כמעט שש שנים טסתי לארה"ב עם דרכון אירופאי. בכניסה עצרו אותי לתשאול ולאחר מכן הכניסו אותי לחקירה משום שחשדו בי שהגעתי לעבוד באופן לא חוקי. לאחר שתשאלו אותי ולא מצאו מאומה, החליטו לא להכניס אותי לארהב ושלחו אותי בטיסה ארצה עוד באותו הערב. הם כתבו לי מאין קוד ארוך עם התאריך שגירשו אותי בשני הדרכונים. ברצוני לשאול מהו הקוד הנל וכמה זמן אני צריכה להמתין על מנת שאוכל להיכנס שוב לארהב. כיום אני עובדת בעבודה מסודרת מס שנים ואני מעוניינת לטוס לטיול קצר של כחודש וחצי. האם אפשרי שחבריי יחתמו עלי ערבות שהם מתחייבים שאצא בזמן מתחומי המדינה חזרה ארצה? אשמח לתגובתך תודה מראש
שלום מלי, בארצות הברית אין אפשרות להפקיד ערבות בנקאית להבטחת היציאה טרם פג תוקף הוויזה. יחד עם זאת, חלפו כבר שש שנים מאז סירוב הכניסה, לכן באם השתנו נסיבות חייך, וכפי שאת מציינת יש לך עבודה מסודרת וקשר חזק לישראל, תוכלי להגיש בקשה לקבלת ויזה לארה"ב בשגרירות. הבקשה תבחן על פי הקריטריונים הרגילים של הוכחת זיקה לישראל. אם תצליחי לשכנע את פקידי ההגירה לארה"ב בשגרירות האמריקאית כי את לא מתכוונת לעבוד בארה"ב ותשובי לישראל בזמן, אין מניעה לקבל ויזה לארה"ב. בברכה, יהושע פקס, עורך דין