כניסה לארה"ב עם קטין שאני מלווה
שלום רב, מתכננת נסיעה עם ילדיי + ילדה של חברה שתבוא איתנו. האם אני צריכה להכין משהו לפני? מה שיאלו לגבי הילדה שלא שלי? יש סיכוי שיעכבו אותנו או שזו לא בעיה? תודה מראש
שלום ענת, מומלץ לקבל ייפוי כוח של ההורים אשר מאשר לך לקחת את הקטין לנסיעה לארצות הברית. ייפוי הכוח יכלול את הפרטים שלך, של הקטין ושל ההורים, לרבות מספרי דרכון, כתובת וכדומה. כמו כן כדאי לכלול אישור של ההורים עבורך לקבל החלטות לגבי הילד במקרי חירום, מחלה וכדומה במהלך הטיול. ייפוי הכוח צריך להיות באנגלית, חתום על ידי 2 ההורים, מאומת על ידי נוטריון. בברכה, יהושע פקס, עורך דין
ענת שלום, אני נסעתי לפני כשנה וחצי לארה"ב, עם בת-אחותי שהיא קטינה. לאחר שטוט באינטרנט ובאתרי ממשל שונים, למדתי שאין כל טופס רשמי, אך כולם ממליצים להצטייד במכתב אשור. אחותי כתבה מכתב המסבירה שבתה נוסעת איתי. במכתב ציינה את כתובתה הפיזית, ואת כתובות הדוא"ל והטלפונים שלה ושל בעלה (אבי הנערה). בפועל, אף אחד לא ביקש אשור כלשהו, למרות ששמות המשפחה שלנו שונים. מספורים שקראתי באינטרנט היו אנשים שהדבר גרם להם לבעיות, בעיקר כשהילדים אינם דוברי אנגלית. העובדה שהצטיידתי במכתב הסירה דאגה אחת מעל ראשי. יום טוב, דמשון.