אזרחות או גרין קארד לאחר אישור אזרחות של האב
שלום, אבי גר בארה"ב מעל 20 שנים. שנה שעברה שבנו (אח החורג) הגיע לגיל 21 אבי ואישתו (ישראלית) קיבלו אזרחות. מה הפרוצדורה שלי גם לקבל אזרחות והאם אני זכאי בכלל. אני מתגורר בארץ ופעם בשנה נוסע לארה"ב. תודה רבה על תשובתך.
שלום עומרי, לא ציינת בשאלתך בן כמה אתה, והאם אתה נשוי או לא? כמו כן, לא ברור על בסיס מה אביך קיבל אזרחות אמריקאית? בכל מקרה, אבא שלך רשאי להגיש בקשה עבורך כבנו להצטרף אליו בארצות הברית. אם אתה נשוי זמן ההמתנה למעבר לארצות הברית צפוי להיות ארוך יותר, לקבלת ויזת הגירה לארה"ב. אני ממליץ לקבוע פגישה במשרדנו על מנת לקבל תשובות מלאות על בסיס פרטי המקרה הספציפי. בברכה וחג שמח, יהושע פקס, עורך דין
אני בן 29 נשוי כשנה וחצי. אבא שלי היגר לארה"ב באופן לא חוקי התחתן והביא ילדים לעולם, הילדים אמריקאים לכן אבי לא גורש. שהבן הגדול הגיע לגיל 21 הוא ביקש את ההורים שיקבלו אזרחות. אני שואל אם גם אני יכול לקבל אזרחות, לא מחייב לעבור לארה"ב.
שלום, אבא שלך כיום הוא אזרח אמריקאי לכן יכול להגיש בקשה עבורך ועבור משפחתך לעבור אליו לארה"ב, אבל בהחלט תצטרכו לעבור לשם. כמו כן, הליך קבלת האזרחות הוא הדרגתי, כמו גם זמן ההמתנה לאישור הבקשה ממושך.