סירוב ויזה לארצות הברית - מה אפשר לעשות?
שלום שמי מילנה ורציתי להתעייץ בנושא של סירוב ויזת תייר לארה"ב 4 פעמים ובפעם הרביעית הם לא נתנו לי תשובה של כן או לא אלא אמרו שיבדקו את ההליכים ועבר מאז חצי שנה ואני פונה עכשיו שוב בפעם החמישית לנסות לקבל שוב ויזת תייר ואני עומדת בכל הקריטריונים. יש לי פגישה ב11/4 ואני חוששת שהם יסרבו שוב. מה אוכל לעשות? במה שירות של עו"ד יכול לעזור לי? בתודה מילנה
שלום מילנה, לא ציינת מדוע סורבה הבקשה שלך לקבל ויזה לארה"ב? ככל הנראה לא הצלחת להוכיח מבחינת פקידי ההגירה בשגרירות האמריקאית כי תשובי לארץ טרם פג תוקף הוויזה. קיים חשש לגבי ישראלים להשתקעות ועבודה לא חוקית בארצות הברית. הנטל על המבקשת להוכיח כי קיים קשר חזק לישראל וסיבה לחזור בזמן. במיוחד לאחר מספר סירובים, כאשר מגישים בקשה חדשה צריך להביא איזה שינוי משמעותי בנסיבות החיים כדי לקבל תשובה חיובית. ללא הוכחות עדכניות כמו עבודה טובה חדשה, חתונה או הוכחה אחרת כי יש לך קשרים בארץ ולא תשתקעי בארה"ב, כנראה שלא תקבלי תשובה אחרת. עורך דין שעוסק בתחום הגירה לארה"ב יכול להכין אותך לראיון ולתת ייעוץ, אבל ככל הנראה שללא שינוי מוכח בנסיבות, קשה לצפות לתשובה חיובית, במיוחד לאחר מספר סירובים של ויזה לארה"ב. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין