לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גבריאל

קבלת פטור מויזה לדרכון אירופאי - ESTA

שלום, אשמח לעזרה! :) אספר את השתלשלות העניינים ולבסוף שאלה: 1. ברשותי דרכון ישראלי מאז יוולדותי ודרכון ליטאי (ארופאי) מאז אוקטובר 2015. 2. ניסיתי בשנת 2010 (לאחר שירות צבאי ובגיל 22) לקבל ויזה לארה"ב ל10 שנים, השגרירות נענתה בשלילה לבקשתי – למרות הצגת מסמכים הקושרים אותי לארץ. 3. ניסיתי בשנת 2013 (3 שנים לאחר הפעם הראשונה), בעודי סטודנט לתואר ראשון, שוב לקבל ויזה לארה"ב. השגרירות אשרה לי ויזה זמנית עד סוף תקופת התואר (למשך שנה וחצי). בתקופה זו לא יצא לי לטוס לארה"ב. 4. כעת אני מתכנן טיסה לירח-דבש בעוד כמספר חודשים וברשותי גם דרכון ארופאי המאפשר קבלת פטור בתשלום של 14$ , עם זאת בתנאים המופיעים באתר יש תנאי שאומר שאם בעבר הייתה שלילה כלשהי, לא ניתן להגיש בקשה על מנת לקבל פטור, ציטוט מתוך האתר, סעיף 4: "הנוסע מעולם לא נמצא לא זכאי לויזה לארה"ב". שאלתי, מה עלי לעשות? האם להגיש בקשה לפטור? האם זה יכול לפגוע בי בבקשה רגילה לקבלת ויזה? האם כדאי ישר לגשת ולנסות פעם נוספת לקבל ויזה על הדרכון הישראלי? אשמח לתשובה בעניין, המון תודה!!

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום גבריאל, ליטא היא מדינה אשר משתתפת בתכנית ה-"פטור מדרישה לקבל ויזה לארה"ב" VISA WAIVER PROGRAM. אבל הבעיה היא כי לאחר דחייה של הבקשה לוויזה עם הדרכון הישראלי, אתה לא רשאי כבר להיכנס לארה"ב ללא אישור מראש עם הדרכון הליטאי. אם תשכנע את פקידי ההגירה לארה"ב כי מטרת הכניסה לארצות הברית היא לא לעבודה ואין חשש לשהייה לא חוקית, אין סיבה שלא תקבל את הוויזה על ידי פקידי הגירה בשגרירות האמריקאית. בברכה, יהושע פקס, עורך דין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי