ויזת תייר לסטודנט נשוי לאזרחית
שלום לכולם, לכבוד בר המיצווה של גיסי ההורים של אישתי מתכננים טיול לארה"ב בן שובעיים בתקופת החגים כנראה, בקושי התחילו לתכנן את הטיול אז ודאי שאין לי תאריכים מדויקים אבל נראה לי הגיוני להתחיל לברר פרטים ברגע שעידכנו אותנו לגבי התוכניות. (לכול המשפחה שלה יש אזרחות חוץ מלאבא שלה). אני בן 23 סטודנט שנה ראשונה וגם אישתי, עובד במשרה חלקית, ושנינו אמורים להתחיל את שנת הלימודים שלנו בין שבוע לשובעיים אחרי החזרה מהטיול. כמה זמן מראש כדאי להתחיל את התהליך? איזה טפסים צריך/כדאי להביא לראיון? וכל עצה לגבי שיכנוע המראיין על קוונתי לא להגר תתקבל בברכה. תודה מראש לכל העונים.
שלום כפיר, הבעיה שעלולה להיווצר היא שרשויות ההגירה לארה"ב עלולות לחשוש כי מטרת הכניסה לארצות הברית היא השתקעות בארה"ב יחד עם אשתך האמריקאית. אדם שנשוי לאזרחית זכאי להגר לארה"ב ולקבל גרין קארד, אבל קיימת דרישה להסדיר את הנושא באמצעות ויזת נישואין. לא רצוי מבחינתם להיכנס כתייר ואז לבקש ויזה בעודך בארה"ב. כדאי להביא מסמכים אשר מוכיחים את מטרת הטיול ואת הקשרים החזקים שלך לישראל אשר ישכנעו את פקידי ההגירה בשגרירות כי תשובו לישראל להמשך לימודים, עבודה וכדומה. כדאי להביא מסמכים אשר מוכיים כל דבר שאתה טוען, לרבות תחום לימודים, שכירות / בעלות על דירה או רכב וכל דבר שקושק אתכם לישראל. בברכה, יהושע פקס, עורך דין
שחכתי לכתוב גם שאני סטודנט להנדסת אווירונאוטיקה, האם זה נחשב רקע טכני/מדעי שעבורו צריך טפסים ובריקוקרטיה נוספת?