לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתן

גרין קארד או ויזת תייר

שלום, אני רווק ללא משפחה משלי. ב 2005 נכנסתי לארה"ב על ויזת תייר. סה"כ נשארתי שם קרוב ל 6 שנים עד סוף 2010. אחרי 4 שנות שהייה שם (שנת 2009) התחתנתי (בחורה אמריקאית לא ישראלית) וקיבלתי גרין קארד זמני. שנה אחרי התגרשתי ועזבתי את ארה"ב ונתתי לתוקף הגרין קארד הזמני לפוג (שנתיים תוקף אם זכור לי נכון). מאז לא חזרתי לשם ולא ביצעתי כל פעולות בנושא. כעת רצוני לבקר במדינה. שאולתי הן: 1- האם יש סיכוי להציל את הגרין קארד איכשהוא? 2- אם אין סיכוי, האם העבר שתיארתי יכול להשפיע (לטובה או לרעה) על סיכויי לקבל ויזת תייר חדשה? 3- יש לי דרכון הונגרי - האם קודם כדאי לי להגיש בקשה דרך ה visa waiver program ורק אם אדחה ללכת לשגרירות? תודה

item.Author מנהל הפורום Removed

שלום איתן, לאחר שנתיים שהייה מחוץ לארה"ב התוקף של הגרין קארד פג. העבר שתיארת לא יסייע לקבל ויזת תייר לארה"ב, מפני שמבחינת פקידי ההגירה לארה"ב קיים חשש שתשתקע שלא כחוק פעם נוספת בארצות הברית ולא תצא טרם פג תוקף הוויזה. מומלץ לבוא למשרד לקבל ייעוץ פרטני לגבי חזרה לארצות הברית. בעלי דרכון הונגרי זכאים להיכנס לארה"ב ללא דרישה לקבלת ויזת תייר מראש, אולם אתה תדרש להצהיר בעת מילוי טופס ה- ESTA שלא סורבת בעבר בדרכון אחר. ממילא תתבקש לקבל ויזה לכניסה לארה"ב מראש. לא מומלץ שלא לומר אמת בטפסים האלה, כי גילוי של שקר על ידי פקידי הגירה לארה"ב, עלול להסתיים בסירוב כניסה תמידי לארצות הברית. נראה כי כדאי לך להיוועץ בעורך דין שעוסק בהגירה לארצות הברית טרם ניסיון לקבל ויזה לארצות הברית. בברכה, יהושע פקס, עורך דין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ויזה לארצות הברית ואזרחות/ דרכון אמריקאי