קבלת ויזה לאחר סירוב
שלום, אני בחורה בת 29, לא נשואה, עובדת בעבודה מסודרת (מנהלת משרד) כ-4 שנים הגעתי לראיון וסורבתי. הצגתי משכורת, נשאלתי על כסף בחשבון הבנק (לא נתבקשתי להציג מסמכים ולא היו לי), ציינתי כי אני שוכרת דירה והצעתי להראות מכתב מהבוס שמאשר לי חופשה וחזרה לעבודה אך אמרו שאין צורך, ציינתי כי אני נוסעת לבד (לחברים ומשפחה, אך לא שאלו בראיון ולא נידבתי מידע) בקשתי סורבה. האם יש בידי אפשרות לקבל ויזה? אינני מתחתנת בקרוב, אין לי ילדים, עבודתי קבועה ומסודרת ואין לי לימודים באופק, יש לי משפחה רחוקה בארה"ב שתכננתי לבקר מה עליי להציג ע"מ להגדיל סיכויי? כמה זמן אחרי הסירוב מומלץ להגיש שוב בקשה? התכנון הוא ליסוע עוד חצי שנה.
שלום מיטל, קשה מאוד להעריך מראש את הסיכויים לקבלת ויזה לארה"ב עבור תיירים. פקידי ההגירה בשגרירות חשדנים כלפי ישראלים צעירים, בגלל רבים כאלה שנשארים לעבוד בארה"ב שלא כחוק. נטל ההוכחה הוא עלייך להוכיח כי את תשובי לארץ בזמן, ולא תעבדי או תשהיי שלא כחוק בארצות הברית. המתנה של 4 שנים זה זמן מספיק בהחלט, אבל המבחן העיקרי הוא האם היה שינוי בנסיבות מאז הבקשה האחרונה. תלושי משכורת, מכתב ממקום ההעסקה, חוזה שכירות או בעלות על דירה, וכל דבר אשר קושר אותך לישראל יכול לשמש הוכחה כי תחזרי לישראל במועד החוקי טרם פג תוקף הוויזה. בהצלחה, יהושע פקס, עורך דין
תודה רבה על התשובה. הבקשה הקודמת לא הוגשה לפני 4 שנים אלא לפני כחודש, מתי מומלץ להגיש שוב? במידה והטיול מתוכנן בקרוב... מה מומלץ להגיש מבחינת מסמכי בנק?
מומלץ להמתין לפחות חצי שנה, טרם הגשת בקשה נוספת לקבלת ויזה, אבל ללא שינוי בנסיבות נראה כי הסיכוי לקבל תשובה אחרת לא גבוה