שינוי סטטוס לאחר כניסה על וויזת תייר
שלום, אשתי (אזרחית ארה"ב) ואני נוסעים בעוד כחודש למטרת ביקור אחי בחוף המערבי. במידה ובמהלך השהייה שם נבחר להישאר ונגיש בקשה לשינוי סטטוס עבורי אחר 60 יום ממועד הכניסה, מה הסיכוי שלי לקבל גרין קארד ואילו הגבלות חלות עלי? אם תוכל לפרט על התהליך בכללי, יותר מאשמח. תודה רבה.
שלום יונתן, פקידי רשות ההגירה לארה"ב לא אוהבים את התופעה של כניסה לארה"ב באמצעות ויזת תייר, אשר נועדה למטרת נופש ותיור, ואז הגשת בקשה להחלפת מעמד לוויזה קבועה עקב נישואין לאזרחית ארה"ב. למעשה זה נחשב בעיניהם הונאה - VISA FRAUD. יחד עם זאת, אין מניעה חוקית לעשות את זה. כל עוד משכנעים את פקידי ההגירה כי הדבר נעשה בתמימות וללא כוונה רעה מראש, אפשר להסתדר. בכל אופן, אנחנו ממליצים ללכת בדרך המלך, ולהגיש בקשה מסודרת מראש דרך השגרירות בישראל, ההליך לא קצר, אבל בסופו של דבר יותר טוב ללכת על בטוח על מנת להימנע מהסתבכויות מיותרות. בברכה, יהושע פקס, עורך דין
היי יהושע, תודה על התגובה. קראתי חומר רב בנושא, במיוחד על חוק 30/60 יום, כלומר שאם הבקשה מוגשת לאחר היום ה-61 ממועד הכניסה, סיכוי נמוך שהפעולה תיחשב כהונאה. האם ברשותכם נסיון במקרים אלו?
אנחנו החלטנו לעשות את התהליך בדרך הארוכה וה"נכונה". לא ממליצה. זה עולה המון המון כסף, לקח לעו"ד המון זמן להגיש את הבקשה. הגשנו את הבקשה בתחילת פברואר ואנחנו מאז מחכים לתגובה מהשגרירות. היום קיבלנו טלפון מהעו"ד שאומר שהחוקים השתנו ונוסף עוד שלב לתהליך שיאריך את התהליך בעוד כ-שנה(!!!) כשהתחלנו את התהליך הם אמרו שבמקרה הגרוע זה ייקח כ8 חודשים. היה עדיף לעלות על מטוס להגיע לשם ולהתחיל משם את התהליך (אני הייתי מתחילה כבר לעבוד)