התנהלות מוזרה של השגרירות
שלום, בעלי היה בשגרירות לצורך חידוש ויזה, הוא בעל עסק עצמאי לפני כן עבד בהייטק, תמיד הויזה שלו היתה ל10 שנים, הפעם ביקשו ממנו מס' טפסים, העברנו היום הגיע הדרכון עם הויזה והופתענו לגלות שנתנו ויזה רק לשנה, הוא טס מהעבודה לא מעט, מטעם חברת היי טק שהוא נותן לה שרותים לרוב הוא טס לבד, לפעמים איתי, הפעם אמר שאנחנו טסים ביחד לחגוג יומולדת, הילדות נשארות פה עם בייביסיטר וכן העברנו להם אישור רואה חשבון לניהול עסק עם עובדים בישראל, מה הסיבה לויזה הקצרה, והאם אפשר לערר? האם כדאי לערער או שמומלץ לא לגעת בזה.
שלום הדס, אין אפשרות לערר על החלטות של פקידי הגירה לארה"ב בכל הקשור למתן ויזת ביקור בארצות הברית. קשה לדעת מה גרם להם הפעם לתת לבעלך ויזה לשנה אחת בלבד; ייתכן כי הביקורים הרבים שציינת גורמים לרשויות ההגירה לחשוד כי הוא למעשה עובד בארצות הברית, זאת ללא ויזת עבודה מתאימה, או שכעצמאי ולא שכיר כעת קיים חשש להשתקעות לא חוקית בארה"ב מעבר לתוקף הוויזה. בכל מקרה אין מניעה לבקש ויזה נוספת לקראת סוף תוקף הוויזה הנוכחית וייתכן כי הוא יקבל 10 שנים פעם נוספת. בברכה, יהושע
אני וארוסתי הלכנו לפני כחודש להנפיק ויזה.. אני בני 30 יש ברשותנו עסק משותף.. הצגתי את כל המסמכים הרלוונטיים על מנת להוכיח שיש לי קשר למדינה ושאני חי פה... חוזה חתונה, אוטו על שמי, דירה על שמי, עסק על שמי וכמו כן כרטיסי טיסה עם תאריך חזקה כמובן.. הקונסול אמר שהכל בסדר ושאני רק צריך להוסיף עוד כמה מסמכים כמו פירוט של העובר ושב ועוד דף מרוצה חשבון.. החזירו לנו את הדרכונים ואמרו לנו לשלוח את הכל במייל ותוך שבוע נקבל תשובה.. בפועל מה שקורה שכבר עבר יותר מחודש ואין שום תשובה וכל מייל שאני שולח נענה לי שהתהליך בטיפול.. הטיסה שלנו עוד כשבועיים..האם יש משהו לעשות כדי להבין מה קורה פה??