לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

אזרחות אוסטרית

שלום, סבא רבא שלי היה תושב בצרנוביץ, בוקובינה (שהיתה תחת השלטון האוסטרי באימפריה האוסט-הונגרית). סבא שלי נולד בצרנוביץ בוקובינה בשנת 1900. (האם זה אומר שהוא היה בעל אזרחות אוסטרית?) באזור שנת 1905 סבא רבא שלי היגר לקנדה. זאת אומרת שהוא עזב את בוקובינה בזמן שהיתה תחת השלטון האוסטרי (ואני מניח שלכן הוא היה אזרח אוסטרי?). באותו הזמן סבא שלי היה קטין (בן 5) וגם הוא באופן טבעי עבר איתו לקנדה. אבא שלי נולד בקנדה. בתאוריה אבא שלו היה אזרח אוסטרי. האם זה אומר שתאורטית אני זכאי לקבל אזרחות אוסטרית? (בעיקר מאחר ששסבא שלי נולד בבוקובינה בשנת 1900 כאשר היתה תחת שלטון אוסטרי) תודה על העזרה!

אבי

כמו כן, מאחר שהם עזבו לקנדה באזור שנת 1905. לא נראה שהם נרשמו כאוסטרים בין השנים 1918-1920 לאחר שהאימפריה האוסטריההונגרית התפרקה. האם המידע הזה משנה את כל התמונה? האם עדיין יש סיכוי?

עו"ד ד"ר יובל חן

לדעתי סיכוייך נמוכים.

אבי

ביררתי עם שגרירות אוסטריה ובאמת נראה שהסיכויים קלושים. בעיקר בגלל שהם לא נרשמו כאזרחים אוסטרים בין השנים 1918-1920 אחרי פירוק אוסטריהונגריה. וגם בגלל שקיבלו אזרחות קנדית. בכל מקרה אין תלונות. סבא רבא שלי קיבל החלטה מצויינת בדעיבד. כשעזב היהודים היו רוב בצרונוביץ ושיגשגו. זה היה המקום הכי טוב בשבילנו באירופה. ובנוסף לזה שאני בחיים, יש לי אזרחות קנדית שהיא המדינה הטובה בעולם..

Dodo

לך על אזרחות קנדית, אחי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון גרמני