האם יש פיתרון למשרתי קבע בין 2000-2011 ?
יש לי דרכון גרמני מ-1998 ושירתתי בקבע (פחות משנה) בלי להודיע מראש ב- 2002, כי לא ידעתי שצריך. הדרכון פג ואני חושש לחדש אותו. האם יש תקדימים לאנשים כמוני שלא נשללה מהם האזרחות? האם כדאי לי לחכות עוד כמה שנים בלי ליצור קשר עם השגרירות בתקווה שתחול התיישנות על הנושא או משהו כזה? האם לנסות לחדש את הדרכון בלי להסגיר את המידע על הקבע? האם זה אפשרי? האם ידרשו ממני מכתב שחרור? ומה אם אין לי? ומה אם אני אגיד שהשתמטתי מצה"ל? תודה מראש שם
ברגע שתבקש/י להאריך את הדרכון הגרמני שלך או לקבל חדש, ידרשו ממך להציג אישור שלטונות צהל בדבר תקופת שירותך הצבאי. מאחר שהיית בקבע, תישלל אזרחותך. יחד עם זאת זה לא סוף הסיפור. ברוב המקרים שטיפלנו להשבת האזרחות הגרמנית למשרתי הקבע, הצלחנו לשכנע את גרמניה. בהליך כזה, יש לשלטונות גרמניה שיקול דעת, אם להעניק אם לאו את האזרחות הגרמנית. לכן יש לעגן בבקשה שיקולים משכנעים,] שיהיה בהם לשכנע את גרמניה להעניק מחדש את האזרחות הגרמנית. לפרטים נוספים ראה www.henadvoc.com
עד עתה טיפלנו בשורה של יוצאי קבע שאזרחותם בוטלה. לשמחתי, בכל הבקשות שלנו הצלחנו לשכנע את שלטונות גרמניה להשיב את האזרחות הגרמנית, כך שיש תקדימים. אינני רואה טעם שתחכה. בכל הארכת הדרכון שלך, הם יבקשו אישור שלטונות צה"ל בדבר תקופת שירותך. אין טעם לבצע מהלכים לא כשרים.