לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי בן-מיכאל

בקשה לאזרחות גרמנית ללא ויתור על אזרחות ישראלית ( אזרחות כפולה ).

בקשה לאזרחות גרמנית. דילמה בנוגע לאפשרות האזרחות כפולה. אבי הגיש בקשה לקבלת אזרחות גרמנית משום שאביו (סבא שלי) היה אזרח גרמני מלפני השלטון הנאצי. בקשתו אושרה והוא קיבל אזרחות. לפי החוק הגרמני : "התאזרחות עפ"י זכאות לפי סעיף 116 לספר החוקים II GG", הוא איננו נדרש לוותר על אזרחותו הישראלית, דהיינו ניתן ku להחזיק באזרחות כפולה. אני מעוניין להגיש בקשה לקבלת אזרחות גרמנית גם כן, אולם עולה השאלה האם להגיש בקשה בגין האזרחות של אבא שלי או של סבא שלי. הסיבה שאני שואל זאת היא מכיוון שברור לי שאם אגיש את הבקשה בגין סבא שלי אזי לא אתבקש לותר על אזרחות ישראלית (לפי החוק הגרמני). אני לא בטוח האם זה נכון גם למקרה שאבקש אזרחות בגין אבא שלי. האם בקשה לקבלת אזרחות על-סמך אזרחות של אבא שלי (ולא לפי החוק שצוין למעלה) יש בה עילה לרשות הגרמנית לבקש ממני לוותר על אזרחות ישראלית כפולה ??? ההבדל כמובן הוא כלכלי משום שהגשת בקשה בגין סבא שלי דורשת יותר מסמכים בהעתק נוטוריוני בכדי להוכיח את השושלת מסבא שלי ועד אלי (סבא->אבא->ונכד) לאומת הוכחת הקשר שלי לאבא שלי בלבד. סוגיה זו מטרידה אותי מאוד לקראת הגשת הבקשה שכן ההשלכות הכלכליות והן מבחינת האזרחות הכפולה הם מאוד מהותיות בעבורי ! אני אשמח לתשובתך עדי בן-מיכאל

עו"ד ד"ר יובל חן

מבלי לבחון את המסמכים ולבדוק על סמך מה קיבל אביך אזרחות גרמנית, אני סבור שטובים סיכוייך לקבל דרכון גרמני מבלי הצורך לוותר על הישראלי. אין קשר לנקודה שהעלת ממי לדרוש אזרחות, בגין אבא או בגין סבא. זו כלל לא סוגיה שמצריכה התייחסות כלשהי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון גרמני