לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ארז רייויט

הסיכון לאיבוד אזרחות גרמנית מכוח גיוס לצבא זר, לאחר תיקון חוק האזרחות הגרמני (6.7.2011)

שלום רב, ביולי 2011, לאחר סיוע של עורכת דין המתמחה בתחום (שהלכה לעולמה), אבי, אני, אחי וילדינו קיבלנו אזרחות גרמנית ודרכונים הגרמניים, על סמך היותו של סבי מצד אבי, גרמני, יליד ברלין. בעיתוי קבלת האזרחות הגרמנית (8.2011), שירתתי בצה"ל בשירות צבא קבע (סה"כ שירתתי בין השנים 1988-2015). השירות הצבאי, אז, לא היווה עילה לאי מתן אזרחות גרמנית. חלפו 4.5 שנים מהיום בו קיבלתי את הדרכון הגרמני. מאז, נולד לי ילד נוסף, וכעת אני רוצה להנפיק לו אזרחות ודרכון גרמני מכוח היותי אזרח גרמני. לפני שנה פרשתי מצה"ל וכיום אני אזרח מן השורה. ב- 6.7.2011, נכנס תיקון לחוק האזרחות הגרמנית, בנושא איבוד אזרחות מכוח גיוס לצבא זר. מאחר וכיום אני אזרח גרמני, אני חושש שעם הגשת מסמכי הבקשה להנפקת דרכון גרמני לבני הקטן, ישללו ממני (ומילדי) את האזרחות שכבר ניתנה לנו בעבר, מאחר ושירתתי בצה"ל בצבא קבע (התנדבות) לפני ה- 6.7.2011 (התחלתי את שירות הקבע ב- 1991) ולא הגשתי בקשה למשרד ההגנה הגרמני להסכמה לשירות בצבא זר לפני סעיף 28 לחוק האזרחות הגרמני. האם החשש שלי מוצדק ?. האם עלי לפנות למשרד ההגנה הגרמני בבקשה לאישור בדיעבד לשירות הקבע שלי שהיה לפני 6.7.2011 ?. בתודה מראש, ארז רייויט.

item.Author מנהל הפורום ד"ר יובל חן

לא אמורה להיות לך או לילדך בעיה עם האזרחות הגרמנית. לפרטים נוספים www.henadvoc.com

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון גרמני