איתור תעודת נישואין של סבי וסבתי מלפני 1948
שלום. כבר זמן מהת שאני מתעסק בפרוצדורה של הוצאת אזרחות גרמנית. סבי נולד בגרמניה ועלה לארץ בשנת 1935. בגדול הצלחתי להשיג בעצמי את כל המסמכים הדרושים בכדי להתקדם הלאה. הדבר היחיד שחסר לי הוא תעודת נישואין של סבי וסבתי. בדקתי את העניין ברבנות הראשית, ואין להם העתק של תעודה שכזאת, מכיוון שעד 1948 היה חוסר סדר בתיעוד של הדברים האלה. החל משנת 1948 משרד הפנים ערך מפקד ורשם מי נשוי למי וכו'. גם בידי משרד הפנים כמובן אין העתק של תעודת נישואין או לפחות זה מה שהם אמרו לאבא שלי, שהגיע למשרד לבקש העתק מהם. המקסימום שמשרד הפנים יכל להוציא בשביל אבי, היה תעודת לידה עם נספח שמאשר שסבי וסבתי הם הוריו. שאלתי את נציג השגרירות הגרמנית בנוגע למסמך הזה כתחליף לתעודת נישואין, והוא ענה לי בספקנות שאפשר לנסות לשלוח אותו ולראות מה יקרה. לצערי עברו חמישה חודשים ולא רק שלא התייחסו למסמך, אלא גם שקיבלתי מכתב שדורש ממני שוב תעודת נישואין של סבי וסבתי. יש לי עותק של הכתובה שלהם- רק מציין. האם נתקלת אי פעם במקרה כזה? האם יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
לאחר שטיפול של בערך 2,500 בקשות לדרכון גרמני, כמובן שנתקלנו בבעיה שכזו וגם פתרנו. אינני יודע, מה אומרים או דורשים בשגרירות, מאחר ואין אנו פועלים מול השגרירות, שהיא רק תחנת מעבר למסמכים. אנו מתנהלים ישירות מול המחלקה האחראית על כך בגרמניה. לפרטים נוספים www.henadvoc.com