לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חוה ירושלמי

האם אני זכאית לאזרחות גרמנית?

עו"ד ד"ר חן שלום, קראתי את הכללים לגבי קבלת אזרחות, אך איני בטוחה שאני מצליחה להבינם עד הסוף, ולכן אני שואלת. ברצוני להבין אם אני זכאית לאזרחות גרמנית. סבי וסבתי, עליהם השלום, הוריה של אמי, נולדו וגדלו בגרמניה, במשפחות יהודיות גרמניות, והיו שניהם אזרחים גרמנים. שניהם עלו לארץ בשנות השלושים של המאה העשרים. למיטב ידיעתי אזרחותם נשללה ע"י הנאצים בסוף שנות השלושים (נדמה לי), כפי שנשללה אזרחותם הגרמנית של כל היהודים הגרמנים. סבתי וסבי נפטרו שניהם בשנות התשעים של המאה הקודמת. אמי נולדה בארץ בשנת 1947, והיא אזרחית ישראלית, ללא אזרחות נוספת. היא שרתה בשרות חובה בצבא (אם זה חשוב). אני נולדתי בשנת 1968 בארץ, ומחזיקה באזרחות ישראלית בלבד. שרתתי בצבא בשרות חובה, ושנה בקבע (שוב, אם זה חשוב בכלל). שאלותי הן: 1. האם אני זכאית לאזרחות גרמנית? 2. האם שלושת בני (אחד מעל גיל 18, ושניים קטינים) זכאים גם הם לאזרחות גרמנית? 3. בני הקטן הוא בעל אזרות ישראלית ואזרחות אמריקאית. האם יוכל לקבל גם אזרחות גרמנית? 4. האם אמי צריכה לקבל אזרחות, או שאפשר "לדלג" עליה? תודה רבה, חוה ירושלמי

item.Author מנהל הפורום ד"ר יובל חן

מהנתונים שמסרת עולה, כי טובים סיכויי כל הצאצאים (ילדים, נכדים, נינים) של אמך לקבל דרכון גרמני. ניתן "לדלג" על דור או יותר. לפרטים נוספים www.henadvoc.com

ודים

שלום, נולדתי בגרמניה (ברלין) ב1990 ויש לי תעודת לידה מקורית . האם אני זכאי/יכול לקבל אזרחות גרמנית?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון גרמני