לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מייקל

בדיקת עבר פלילי של עובד

שלום אני מחפש עבודה והולך לראיונות עבודה עד היום לא שאלו אותי אם היה לי תיק במשטרה אבל אני יודע מחברים שיש מקומות שבמעמד החתימה על חוזה נשאלים אם יש תיק פלילי בגיל 16 פתחו לי תיק במשטרה והוא נסגר אחרי כמה חודשים השאלה היא אם ישאלו אותי במעמד חתימה על חוזה בעבודה אם היה לי פעם תיק פלילי האם מעסיק מורשים לבדוק אם לעובדים שלהם היה תיק פלילי במשטרה?

יוסף ולדמן

כעיקרון, החוק בישראל אוסר על המעסיק לבקש ממועמד לעבודה להציג בפניו "תעודת יושר" ובכלל זה את גיליון הרשעותיו בתעבורה. חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים אוסר על מעבידים לבקש מידע על עברו הפלילי של מועמד לעבודה וגם אם המועמד מציע זאת מיוזמתו – חל איסור על המעביד לעיין במסמך. מי שעושה כן עובר עבירה פלילית שדינה שנתיים מאסר. עם זאת, לאחרונה ניתן פסק דין תקדימי מפי בית המשפט העליון אשר מאפשר למעסיק לברר בנוגע לעבר פלילי רלוונטי בלבד, לאמור ״על הבקשה לקבלת מידע צריכה להיות לא רק רלוונטית, אלא להיות מבוססת על תכלית ראויה ולעמוד בדרישת המידתיות״. לפיכך הכל תלוי בעבודה ובדרישותיה וכן ברלוונטיות המידע לצורך העבודה הספציפית, אך נכון לעת זו אין המעסיק רשאי לבקש לראות את הרישום עצמו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחיקת רישום פלילי