מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
תיק פלילי על מציאת מריחואנה בהליך?
שלום.. לאחרונה נמצאו אצלי בבית כמות של מריחואנה קטנה (פחות מ3 גרם נטו). למעשה השוטרים באו עם צו חיפוש לאחותי וחבר שלה (שדרכו ארגנתי את החומר , למרות שאינו סוחר בעצמו). השוטרים הבינו במה מדובר וגם ניסו לבוא לקראתי כשנשלחתי לשיחה עם אחד הבלשים. למרות ששיתפתי פעולה והבלש החליט לעזור , הוא נאלץ לפנות לממונה עליו וזה התעקש שעלי למסור עוד פרטים (שלצערי אין לי). לאחר זאת טען שבעצם החזקתי כמות של 23 גרם (אין לי מושג איך הגיעו למשקל הזה , גם ברוטו לא היה מראה כמות כזו). נשלחתי לחקירות , ושם פתחו לי תיק פלילי על עבירת סחר בסמים למרות שהסברתי שזו לא כמות הגיונית. נלקחו ממני פרטים , טביעות אצבע וכף יד, די אן איי וגם צולמתי. נאמר לי שאני משוחרר בערבות עד שהם יתקשרו אלי ויזמנו אותי. שאלתי היא מה נעשה כרגע עם התיק שנפתח? *האם הם אמורים לשקול ולבדוק את החומר במעבדה ולתת רישום מדוייק של הכמות? *לאן זה יכול להתפתח? אין לי עבר פלילי/רישום במשטרה. *אני סטודנט לרנטגן .. האם קליטה למערך בתי החולים / מרפאות תהיה בלתיא אפשרית מכאן ואילך? תודה לכל מי שיתייחס.
למאריאן. לא הבנתי משאלתך אם הוגש כתב אישום כנגדך או לא . אם טרם הוגש כתב אישום הרי שהתיק נמצא כרגע בחקירה במשטרה . המשטרה תעביר המלצתה אם לסגור את התיק בגין אחת מהעילות בחוק (חוסר עניין לציבור או חוסר ראיות וכו') או לחילופין האם להגיש כתב אישום. ניתן לפנות במכתב מנומק בבקשה לסגירת התיק , מומלץ להגיש המכתב ע"י עו"ד המומחה בתחום. במידה והוגש כתב אישום, תוזמן לדיון, וולמעשה החל כנגדך הליך פלילי, ועליך להיוועץ עם עו"ד במהירות.