מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
מה המשמעות מבחינת רישום פלילי
שלום, נפתח נגדי תיק פלילי על אונס של בחורה שהכרתי במועדון. אני טענתי שהיא משקרת ועשו לנו עימות והיא גימגמה ולא ענתה לי לשאלות. זה לא עזר וזימנו אותי לשימוע לפני כ"א. הסכמתי לפוליגרף על מנת להוכיח שאני לא אשם. לאחר הבדיקה כאשר יצאתי דובר אמת המשטרה הודיע לי שהפרקליטות סגרו את התיק מחוסר ראיות. עכשיו אני צריך לתת למעביד שלי אפשרות שיבדוק אותי. האם נכון לומר שאין לי רישום פלילי? האם הוא יכול לראות את התיק הסגור? האם אני רשאי לעבוד בהסעות כאשר צריך תעודה שאני לא עבריין מין? תודה על תשובתכם לשאלות שלי שי
שלום שי. לצערי, ברגע שנחקרת נפתח כנגדך רישום במשטרה וגם סגירת התיק מחוסר בראיות, עדיין נרשמת. רישום זה אינו נחשב כרישום פלילי, אלא רישום משטרתי, ועדיין ניתן לראות רישום זה (רק מוסדות מסויימים יכולים לראות רישום זה ,הדבר מופיע ברישומים המשטרתיים שלך) . מומלץ להגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה, לחוסר באשמה, ומומלץ שהבקשה תוגש באמצעות עו"ד הבקי בתחום. אתה לא מוגדר כעבריין מין, ולכן אין מניעה שתעבוד בכל עבודה שתרצה. ועדיין, כפי שנאמר לעיל, אם תתבקש להציג רישום פלילי- תיק זה יופיע כתיק סגור מחוסר בראיות, ולכן מומלץ לשנות עילת הסגירה. בברכה עו"ד מירי פרידמן ועו"ד אייל שמולביץ
תודה על התשובה, השאלה שלי האם בנסיבות אשר כתבתי לכם יש מקום לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה?. האם זה לא ביזבוז כסף?, הרי המשטרה יגידו שזו עדות מול עדות ופוליגרף זו לא ראיה קבילה ועוד כל מיני תירוצים... אני יודע שאסור לדרוש ממני להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי לכל צורך שהוא ובטח שלא לצורך קבלה לעבודה. השגת תדפיס רישום פלילי של אדם ללא זכאות לכך או שלא באמצעות המשטרה היא עבירה הגוררת עונש מאסר. לפיכך, אם אני אתבקש להציג למעסיק תדפיס מהמרשם הפלילי, האם אני יכול ורשאי להציג רק את העמוד הראשון של גליון המרשם הפלילי כך שלא ייחשף המידע החסוי על התיק הסגור????
עו"ד מירי פרידמן ועו"ד אייל שמולביץ למה אתם לא עונים לי?