מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
גן באשקלון
בחודש יולי הילד ביקר בגן שמונה ימים. עשרה ימים מהמבצע הגן היה סגור בהוראת פיקוד העורף בשאר הימים קיבל אישור מיוחד לפתוח מפיקוד העורף. על כל הימים לא אקבל החזר את זה כבר הבנתי כי לכאורה יכולה הייתי לשלוח את הילד (ביום של 10 אזעקות- ברור...) על עשרת הימים בהם היה סגור יש חילוקי דעות, ישנם גנים שהחזירו ישנם שמתעלמים.. הגננת שלי טוענת שיש לה זכות בחירה אם להחזיר עשרה ימים או החזר כספי והיא בחרה להחזיר ימים. לרוב הורי הגן הדבר מתאים כי רשמו מראש לקייטנה. לי לא! הזמן ליציאה לחופש היה ה3.8 היא מפצה בעזרה ימים נוספים. אני רוצה החזר כספי. מה עושים? נ.ב- שילמתי כבר תשלום מראש עבור יולי.....
מדברים עם הגננת. מסבירים לה בנימוס רב שאין לה זכות להחליט על החזרת ימים במקום כסף, אלא אם זה מקובל גם על ההורים. ומכיון שעליך זה לא מקובל, אז היא מתבקשת, בנימוס רב, להחזיר את החלק היחסי של הכסף שלך. אם היא לא תשתכנע, תצטרכי לתבוע אותה. אם יש שיק שנתת לה וטרם נפדה, ובהנחה שהוא היה למוטב בלבד, את יכולה לבטל אותו ולתת לה במזומן את ההפרש, כי הרי השיק הוא על חודש שלם והיא החסירה רק עשרה ימים ולכן אי אפשר שלא לשלם לה בכלל.