לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גננת בגן פרטי

פיצוי הורים בזמן מבצע "צוק איתן"

היי אמיר, אני בעלת גן פרטי בתווך הרקטות, ההורים דורשים פיצוי כספי על הימים בהם הילדים לא שהו בגן. אציין כי זוהי שנה ראשונה בה אני מפעילה את הגן ולכן לא אוכל לתבוע על מסלול המחזורים... מחודש לחודש הגן גדל מבחינת כמות הילדים ולא ניתן לחשב לפי מסלול זה, מסלול ההוצאות השוטפות הוא זעום למדי ומה שנשאר זה רק מסלול שכר העובדים... (לא מפצים על הפסדים לצערי) לפי חישוב שנערך ע"י רואה החשבון הציעו לי לבחור במסלול העובדים אותו הוחלט שנחלק שווה בין ההורים בתוספת כלכלת הגן (אוכל,מים,חשמל באופן יחסי ) מה שעדיין לא כיסה את כל הימים בהם לא שהו הילדים בגן.. מצד אחד-אם אפצה את ההורים לפי יום אאלץ לסגור את העסק היות ולא אוכל להמשיך ולתחזק אותו כפשיטת רגל! מצד שני- חילקתי פיצוי הוגן ובל נשכח שההורים גם קיבלו מהמעסיקים שלהם... מהתייעצות שערכתי עם עו"ד שהוא גם יושב ראש ההסתדרות להגנת הצרכן בעירנו נאמר לי כי פעלתי נכון ומה שניתן להורים זה פיצוי ולא זיכוי.. שהרי לא ניתן להרויח על המלחמה הזו ולא הוגן שאנו נקרוס וההורים יקבלו שכר (בעוד הם עצמם לא נתנו שירות למעסיק) וגם פיצוי מהגנים. ממשרד האוצר מפנים לשאלות ותשובות בנושא המלחמה באתר וגם שם קיימת שאלה של בעלת גן פרטי שנענתה שמכיוון שההורים קיבלו שכר אין שום סיבה שכלכלת הבית תיפגע.. אם כך אז מדוע עדיין עו"ד למינהם עדיין נותנים הנחיות לביטול שיקים ו"מדליקים" את ההורים אם טרם יצאה הנחיה ברורה בעניין?! אשמח לתגובתך בהקדם... תודה!

אמיר שושני

שלום לך גננת בגו הפרטי, כפי שבוודאי הבנת מהעדה אותה הבעתי עשרות פעמים בפרום זה, עמדתי שונה לחלוטין. אני מרשה לעצמי להניח, שכפי שבעבר לא יצאה הנחייה ברורה בעניין, גם הפעם לא תצא הנחייה ברורה בעניין. ההורים, לטעמי, מנקודת מבטם אמורים לקבל החזר מלא על הימים בהם הגן לא עבד. את, כגננת, יכולה לבחור בין המסלולים השונים על מנת להיות מפוצה על הנזקים שנגרמו לך, ובהחלט ייתכן שהפיצוי לא יהיה פיצוי מלא על כל הנזקים, ואינני קובע כאן עמדה בדבר מקצועיותו של מי שמחשב עבורך את הפיצויים. אומר לך רק, שבעבר מס רכוש ידע לעשות את החישוב גם לגנים שזו היתה להם השנה הראשונה לפעילותם. גם באם בסופו של יום את לא תפוצי על כל הנזקים שלך, אין זה אומר שההורים יצטרכו להשתתף איתך בנזקים, בדיוק כפי שלא חשבת שהם אמורים להשתתך איתך ברווחים. ואם את חושבת שהעובדה שיש לך נזק מחייבת את ההורים להשתתך בו, אז מה תמגיד גננת שלא פתחה עוסק מורשה? הרי היא בכלל לא מקבלת פיצוי, ובכן, האם לדעתך ההורים של אותם ילדים צריכים להשתתף בכל הנזק של הגננת ?... בקיצור, יש פנים לכאן ולכאן, כולם צודקים, ובעיני מה שקובע הוא החוק. החוק קובע שאם לא נתת את השירות שהתחייבת לתת, את צריכה להחזיר להם את הכסף. כל הכסף.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות