לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נתן

מחלוקתבעניין פיצוי עבור ימי עבודה בעקבות צוק איתן

שלום רב אני תושב אשדוד גרוש ויש לי ילד בן 3.5 אשר משמרתו אצל האמא ולי יש הסדרי ראייה,גרושתי היא עצמאית ואני שכיר בחברה פרטית ברמת גן,בזמן הלחימה גרושתי ביקשה ממני להישאר עם הילד ולאחר שביררתי עם משרד הכלכלה אם ישלמו לי עבור ימי העדרותי הם אמרו לי שכן. היום מתברר לי כי עורך הדין של החברה שבה אני עובד לא מוכן שישלמו לי מכיוון שבהסכם שנחתם עם האוצר הוא פירש את התנאי לכך שהילד צריך להיות בחזקתי הבלעדית,לאחר ששוחחתי שוב עם משרד הכלכלה הם עדיין טוענים כי זה פרשנות שלו וכי כן צריכים לשלם לי עבור הימים,האם יש לכם הבהרה כלשהיא בנושא או שאני צריך לפנות לבית דין האזורי לענייני עבודה ואם כן איך אני עושה זאת? האם אני צריך לגשת ולפתוח תיק או שאני יכול לשלוח את פרטי המקרה בפקס? זה מאוד חשוב לי כי יום המשכורת קרב ובא ואני לא יכול להרשות לעצמי שלא ישלמו לי עבור ימים אלו. תודה מראש

אמיר שושני, עו"ד

המעסיק שלך אולי אינו מודע להסכם הקיבוצי שנחתם ביום 3/7/2014, שקובע ב(תתכונן, זה סעיף קטן קטן)... בסעיף 5(ג)(2)(ב) שאם אתה היית עם הילד ואם בת הזוג שלך, גם אם היא לא חיה איתך, עבדה, אז אתה זכאי לשכר. ההסכם התפרסם באינטרנט, וכל מה שנשאר למעביד שלך לבדוק הוא את השאלה האם ההסכם הזה חל עליו. אם הוא לא ישלם - תצטרך כנראה לתבוע אותו בבית דין לעבודה. אגב, אתה יכול להגיד למעסיק, שאם הוא לא ישלם לך את השכר, הוא לא יקבל בעצמו פיצוי מהמדינה. גם זה כתוב בתקנות, אז למה לו לא לשלם ?...

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חרבות ברזל - זכויות משפטיות