קבלת כספי פנסיה של ידוע בציבור בזמן שעדיין נשואה
הי אני פרודה מבעלי כ 15 יש לי חבר כ 12 שנה ולא חיים ביחד..נמצא אצלי בסופי שבוע וכמו כן כפעמיים או שלושה באמצע השבוע. גם אני נמצאת אצלו מידי פעם..המשפחות שלנו בקשר.אני לא גרושה בעלי חי עם בת זוג כ 15 שנה אנחנו כולנו ביחסים טוביים. החבר שלי בתקופה האחרונה רוצה שנעשה הסכם אצל עורך דין שהוא רוצה באם חלילה יקרה לו משהוא שאני אקבל את כספי הפנסיה שלו. השאלה שלי באם אני נחשבת עדין נשואה ..למרות שאין שום קשר כבעל ואישה לכל אחד מערכת יחסים נפרדת האם אני יכולה לקבל את הפנסיה שלו או אני חייבת להתגרש.תודה רבה
כל עוד את או בן הזוג שלך נשואים הרי שאינכם יכולים להיות מוכרים כידועים בציבור, בנסיבות אלו לא תהיי זכאית לכספי הפנסיה שלו במידה וילך לעולמו חו"ח. על מנת שתהיי זכאית עלייך ועליו להתגרש.
בהמשך לתשובה שענית לי לשאלה "כספי פנסיה" האם כשאני עדיין נשואה בן ן זוגי יכול לעשות אצל עורך דין חוזה שכספי הפנסיה יעברו אלי (אני אתגרש אחרי החוזה..)או התנאי לעשית החוזה שאני גרושה גרושה..האם בחוזה מציינים שאני גרושה...באם חליחלה קורה לו משהו ורואים שבתאריך החוזה שאני עדין נשואה ורק אחרי כן התגרשתי מונע לקבל את כספי הפנסחיה
הסכם כזה לא שווה כלום, יש תקנות של ביטוח הפנסיה ויש חוק שאומר שאת כלל לא ידועה בציבור כיוון ששניכם נשואים. לגבי קופות גמל וכו אז יש לרשום מוטבים ושם הוא יכול לרשום אותך שאת מוטבת...
כנראה לא הסברתי נכון אני עדין נשואה הבן זוג שלי גרוש כ 16 שנים הוא רוצה שאקבל את הפנסיה הוא גרוש וגרושתו לא זכאית לפנסיה הוא רוצה שאני אקבל אותה הבעיה שאני נשואה . והוא כן יכול לעשות הסכם להעברת הפנסיה אלי ..הוא גרוש
סעיף 55 לחוק הירושה קובע: 55. מעין צוואה איש ואשה החיים חיי-משפחה במשק-בית משותף אך אינם נשואים זה לזה, ומת אחד מהם ובשעת מותו אף אחד מהם לא היה נשוי לאדם אחר, רואים את הנשאר בחיים כאילו המוריש ציווה לו מה שהנשאר בחיים היה מקבל בירושה על פי דין אילו היו נשואים זה לזה, והוא כשאין הוראה אחרת, מפורשת או משתמעת, בצוואה שהשאיר המוריש. את צריכה לבדוק בחברת הפנסיה האם הם יכולים להכיר בך כידועה בציבור והאם הסכם/רשימתך כמוטבת או כל דבר אחר יתפוס במידה ובן הזוג ילך לעולמו ותוכלי לקבל את הפנסיה.