לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית בלומקין

בן הזוג לשעבר מתגורר במוסקבה. אני רוצה לעבור דירה מהמרכז לצפון. מהם חובותי?

שלום רב, בן זוגי לשעבר מתגורר וחי במוסקבה כבר עשר שנים. כאשר היינו ביחד היה מגיע אחת לשבועיים לשלושה ימים. יש לנו ילד משותף חולה במחלה כרונית, 100% נכות , נזקק לטיפול רפואי שוטף בבתי חולים. אביו מגיע לארץ מתי שבא לו ומתעלם מהסדרי הראיה שקבעה פקידת הסעד(אחת לשבועיים סופשבוע ומחצית חגים). אנו חיים בתל אביב אך בכוונתי להעתיק את מקום מגורינו לקיבוץ באיזור חיפה. ברור לי שמבחינה רפואית, חברתית ובכלל - חייו של בני ישתדרגו. האם אביו , החי כאמור במוסקבה ומגיע מתי שבא לו יכול לעצור אותנו? האם עלי להודיע לו חודש מראש? אני אינני מסוגלת לשרוד כלכלית בצפון תל אביב ויש לי בן זוג שהינו חבר קיבוץ ואני עוברת לגור עימו. על פניו נראה לי שאדם שחי במוסקבה ומגיע מתי שבא לו ללא כל התחשבות בצרכי בנו החולה - לא יוכל לקבוע היכן אתגורר אני , עם ילדינו המשותף ועם שני ילדי מנישואין קודמים. אודה לשמוע דעתך. תודה, רונית

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

על פניו ולאור העובדות שאת מציינת יש באפשרותך לעבור ואף מבלי ליידע אותו, ובוודאי לאור העובדה כי זוהי טובת הקטין. במקרה הגרוע ביותר יגיש הגרוש בקשה לבית המשפט למנוע את המעבר אך איני רואה טענות מוצקות וחזקות שיוכלו לעמוד לטובתו נוכח העובדה כי הוא מתגורר במוסקבה ונראה כי התנגדותו למעבר שלך הינן אך ורק כדי להקשות על חייך ותו לא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ידועים בציבור ונישואים אזרחיים