לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שנית

מה גובר על מה - צוואה או הסכם ממון?

עו"ד עדיאל שלום רב,. אני מבקשת לדעת בבקשה 1. מה גובר על מה- צוואה או הסכם ממון? 2. בן זוגי משתף אותי בחשבון הבנק שלו שותפות מלאה. איך אוכל ליצור מצב בו אם יקרה לו דבר מה ילדיו לא יוכלו לעצור לי את החשבון? ואיך אוכל להתגונן שהוא לא יצור חובות ליורשיי אם יקרה לי דבר. מה צריך להיות בהסכם שמסדיר את כל הנ"ל. לכל אחד מאיתנו יש בית שהוא מוריש בצוואה לילדיו. סליחה על הבלבול אין לי מושג מה לשאול רגע לפני הכניסה לחשבון המשותף. תודה כמו כן האם העורך דין מנסח את הסכם הממון ? או שאנחנו צריכים לדעת מה הנוסח ורק אז לגשת לעו"ד? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

הסכם ממון מסדר את העניינים הרכושיים במקרה של פרידה. צוואה במקרה של מוות. אלו שני מסמכים שונים הסכם ממון יש לאשר בבית המשפט על מנת לתת לו תוקף משפטי. צוואה ניתן לערוך כל יום חדשה ולהוריש למי שרוצים מה שרוצים ואין אפשרות לעקוב אחרי זה ולדעת שהצד השני עשה צוואה חדשה. למעט אם עושים צוואות הדדיות שלא ניתן לבטל אלא בהסכמת הצדדים. ליורשים שלך לא ניתן ליצור חובות, במידה ואדם הלך לעולמו והשאיר חובות אחריו בעל החוב יוכל להיפדות ממה שיהיה בעיזבון אם יהיה בעיזבון פחות מהחוב לא יוכל בעל החוב לדרוש את ההפרש מהיורשים. מומלץ לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מומחה בתחום דיני המשפחה, עורך הדין יערוך את ההסכם לפי ההסכמות שלכם ויתן ייעוץ אם הסכמותיכם סותרים את החוק או אינם תקינים ויוכל לערוך לכם את ההסכם באופן הטוב ביותר המותאם לצרכיכם. עו"ד עדיאל ברוך, מומחה לדיני משפחה וירושה טל. 646-9603 (052)

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ידועים בציבור ונישואים אזרחיים