לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

דרישת זכויות ובעלות על דירה של בת זוג

אני וחברה שלי מעל 4 שנים ביחד מתוכם 3 שנים של מגורים משותפים בשכירות אך ללא חשבונות משותפים ללא רכוש משותף משמעותי וללא שום מסמך של ידועים בציבור. לפני שנה רכשתי דירה מכספי שרשומה על שמי שתהיה מוכנה עוד שנה. כרגע מתגוררים אצל ההורים ביחד. האם במקרה של פרידה במצב הנוכחי היא יכולה לדרוש זכויות על הדירה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

נכון לרגע זה וכל עוד לא התגוררתם בדירה שעל שמך אין לה כל זכות בדירה. בכל מקרה הייתי ממליץ לערוך הסכם ממון ביניכם אשר מבהיר כי הדירה שלך ואין לה כל זכות בדירה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

הסכם ממון כדאי לעשות ויפה שעה קודם...

ema

לאור פסק דין העליון שפסק כי לאשה יועברו 50% זכויות בדירה שנרכשה 4 שנים לפני הנישואין וזאת למרות ולפני שהבעל הכיר את האישה, הדרך היחידה לשמור על רכוש זה לא לעבור למגורים משותפים עם האשה בדירה זו ולהשכיר אותה ו/או לחילופין למכור אותה. אם לא מעונינים שזכויות יועברו על האשה שלא התאמצה ולא השקיעה דבר לרכישת הדירה. המצב כיום בישראל מזעזע כך שלא ניתן להגן על רכוש שנצבר לפני נישואין מבני זוג שלא בנו את הרכוש. בעיה חמורה נוספת כיום גם בקרב ידועים בציבור שבקלות יכולים להפוך לבעלי רכוש עתק בשל מערכת יחסים קצרה כזו או אחרת עם בן זוג. בקיצור - כיום בישראל מערכות יחסים מאוד מורכבות ומסוכנות וקשה מאוד להגן על רכוש פרטי שנצבר במאמץ של שנים ואפילו הסכם ממון לא תמיד מצליח לשמור על הרכוש. יש לדאוג גם להסכם ממון שינוסח על ידי עורך דין הכי טוב שיש וכן לבצע פעולות ברורות של שמירת הרכוש הפרטי והפרדתו מבן / בת הזוג היות שהחוק לא שומר עלינו. ראו הוזהרתם!!!! נכתב על ידי מישהי שניכוויתה.

חסוי

באיזה שלב מומלץ לעוך הסכם ממון על הדירה,שנכנסים לגור בה?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ידועים בציבור ונישואים אזרחיים