לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כ

ידועים בציבור וזכויות זוג לא נשוי לאחר לידה

שלום, אנחנו זוג לא נשוי, כרגע לא גרים יחד ולא מנהלים משק בית משותף. כל אחד גר ברוב ימות השבוע עם אימו שנשארה לבדה, ישנים יחד בעיקר בסופ"ש. סביר שאחרי הלידה נשהה באותה דירה, לפחות בהתחלה, ההמשך טרם ידוע...אם היה לנו כסף היינו שוכרים דירה וחיים יחד... אם נצליח זה יקרה ואם לא אשכיר דירה עם הילד בקרבת מקום...אחרי 5 שנים וילד ארצה פינה משלי למרות שהוא לא עובד... אחת הבעיות שלנו היא שבן זוגי אינו עובד, מקבל קצבת נכות קבועה מביטוחלאומי. אני מעוניינת לבדוק מה הזכויות המגיעות/או שתגענה לי לאחר הלידה ולא ברור לי תחת איזו קטגוריה אנחנו "נופלים" , עלי לציין שמצד אחד אנחנו מעוניינים כמו כולם לקבל סיוע רב ככל האפשר מהגורמים השונים אך מצד שני איננו רוצים לרמות ולהביט מאחורי הכתף בפחד כל הזמן... האם אני אוגדר כאם חד הורית, למרות שיש לי בן זוג שאני מתכננת להמשיך איתו את חיי... איך שאומרים "בעזרת השם" יוולד לנו בן משותף...מצד שני אני מפרנסת אותו ואיני מקבלת שום מימון ואו סיוע כבר מספר שנים...דבר שלא יכולתי אפילו לבדוק - אולי אם הייתי נשואה לו אז הייתי מקבלת סיוע כחלק מזוג שמשתכר משכורת אחת וקצבת ביטוח לאומי .... אם אני לא אם חד הורית כי יש לי בן זוג, האם יש לי אופציה לקבל סיוע כלשהו מכיוון שאינו עובד ואני מפרנסת עיקרית, אבל אנחנו לא נשואים, באיזו מסגרת כלי להצהיר על זאת, אם בכלל קיימת נישה שבה אנחנו מוגדרים., או שמא אנחנו נופלים בין ההגדרות... מתנצלת שאיני מעוניינת לפרסם את פרטי המלאים, מקווה שבכל זאת תראו לנכון לסייע לי במתן תשובה/עצה. תודה מראש כ

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

כרגע על פי התאור שלך אתם אינכם ידועים בציבור, אך כאשר תעברו לגור יחד ותנהלו משק בית משותף ויהי לך גם ילד אזי תהיו ידועים בציבור במקרה כזה ביטוח לאומי לא יתן לך סיוע כמו של אם חד הורית - כי את לא אם חד הורית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ידועים בציבור ונישואים אזרחיים