האם חובות של חבר יכולים להגיע אליי?
אני גרה עם חבר מספר חודשים, רוב הזמן אצלו. (הכתובת הרשמית שלי במקום אחר.. אבל הבית רשום על שמי, ושייך לי ולאמא שלי). עזרתי לו להתחיל להתקיים עד שעכשיו הוא במצב שהוא כבר כמעט סיים להחזיר לי כל שקל שהוא לווה ממני במהלך החודשים וקרוב להתחיל חיים בצורה עצמאית. אני חוששת מאוד מכיוון שבחודשים בהם הוא החזיר לי את הכסף שהוא חייב לי הוא הפקיד את הצ'ק של המשכורת שלו אצלי, וגיליתי שהוא בחובות גדולים מאוד והתחיל תהליך של פשיטת רגל. האם יש לי באמת ממה לחשוש? האם יכולים להגיע לזה שאנחנו גרים רוב הזמן יחד והכסף שלו עבר אליי כבר כמה פעמים ומכך להסיק שאנחנו נחשבים לידועים בציבור ולהתחיל לגבות ממני כספים? האם יש לי דרך להגן על עצמי? מה החוק אומר? מה קורה בפועל? אני מאוד חוששת כרגע מכל הסיפור הזה.
המקרה מורכב אך יש לבדוק האם החובות הינם לפני שהכרתם וכמו כן לשם מה נוצרו החובות. האם החובות נוצרו למחיה משותפת של שניכם או לא. על מנת ליפול לגדר ידועים בציבור יש מספר קריטריונים כמו כן יש צורך להוכיח כוונות שיתוף. כדי להגן על עצמך הדרך המומלצת הינה לערוך הסכם לחיים משותפים שבו מסכמים שכל צד אחראי לחובותיו וזכויותיו.