ידוע בציבור מאוד מבולבלת ומבקשת לדעת...הסכם ממון כן או לא?
שלום לך! כולם משגעים אותי לעשות הסכם ממון! אני רוצה לדעת בוודאות. הנני רווקה ללא ילדים, אבי נפטר, וכן גם אימי, מכרנו את דירתו והתחלקו בכספי הדירה ובכסף הזה רכשתי לי דירה ללא משכנתא מכספי הירושה של אבי ז"ל. לאחר שקניתי את הדירה ולאחר שנכנסתי להתגורר בה הכרתי בחור, הוא גרוש עם ילד וגר בבית אימו אנחנו חברים כבר שנה כמעט, הוא אינו מתגורר אצלי אך מגיע כמה פעמים בשבוע ויישן אצלי, הוא אינו משתתף בחשבונות של הדירה, ואינו משקיע בדירה מאום. גם אין לו חפצים אצלי או בגדים מלבד מברשת שיניים וסכין גילוח כי הוא מתקלח אצלי. כל המשפחה שלי משגעת אותי לא להכניס אותו הביתה ומזהירים ומתריעים אותי מהמושג ידועים בציבור ושיום אחד הוא יכול לדרוש חצי מהדירה. גם לא פעם אמרתי לו שאני רוצה שנחתום על הסכם ממון והוא הסכים, על אף זה, אני עדיין חוששת שהוא מסוגל לעשות לי את זה ולתבוע אותי... השאלה שלי היא, האם אני באמת צריכה לחשוש? נכון שאם הוא לא מתגורר אצלי אז אין לי סיבה לחשוש? האם דירה שנקנתה מלפני הקשר ומכספי ירושה מוגנת מתביעת ידועים בציבור? עוד דבר קטן שקצת מציק לי ולא פחות, זה חובות שיש לו, האם בגלל שאני חברה שלו יכולים לתבוע גם אותי על החובות שיש לו להוצאה לפועל בגין מזונות לגרושתו? אודה לתשובתך בנוגע לדירה ובנוגע לחובות של הבן זוג. תודה רבה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.
אביבית שלום, לא סתם משגעים אותך אלא בצדק. אמנם היום עפ"י מה שאת מתארת אינכם ידועים בציבור ונראה שגם אין כוונת שיתוף ש הבנזוג בדירה. אך החיים דינמיים ומשתנים ולא ניתן לדעת מה יוליד יום לכן במצב כזה מומלץ מאוד לערוך הסכם חיים משותפים בו מבהירים כי ישנה הפרדה רכושית בין הצדדים וזאת על מנת למנוע מצב לא נעים בעתיד שעלול להגיע לבית משפט ולהיות כרוך בהוצאות רבות. מומלץ בהחלט לערוך הסכם אצל עו"ד מומחה בתחום דבר שיכול למנוע הליכים משפטיים בעתיד. בברכה עדיאל ברוך עו"ד מומחה לדיני משפחה וירושה
תודה , אך לא ענית לי על השאלות לגבי הדירה שנקנתה מכספי ירושה לפני שהכרנו, האם היא מוגנת? ולא ענית לי על מגורים משותפים (אנחנו לא מתגוררים ביחד), ולא ענית לי על שאלת החובות הכספיים שלו בגין תיק מזונות ביטוח לאומי.
ידועים בציבור הינו מושג משתנה מזוג לזוג נוכח היחסים בינהם, יש לבחון את היחסים באופן סובייקטיבי בין כל זוג, לכן אמרתי קודם שהחיים דינמיים ואם בעתיד בן הזוג ילון אצלך יותר תצאו לחופשות תהיו יותר זמן יחד תחשבו לידועים בציבור, לאחר מכן יהיה להוכיח האם היה כוונת שיתוף שלך בדירה, בין אם עשיתם שיפוץ יחד בדירה, שילם חשבונות, היה לכם חשבון משותף וכיוצ"ב. לכן העניין מורכב וכדי להקדים תרופה למכה כדאי לערוך הסכם המגן על הרכוש שלך. לעניין החובות - חוב המזונות הינו שלו בלבד. חובות שיצבור כשאתם יחד ויוכיח כי הכספים שומשו למען שניכם יוכל לנסות ולתבוע ממך מחציתם, לכן כדאי ומומלץ לערוך הסכם.