לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

בקשת צו ירושה לצורך המשך ניהול חשבון בנק

שלום, אנחנו שלושה בנים. לפני כחודש אימי נפטרה ואבי נותר בחיים. ע"מ שאבי יוכל לנהל את חשבון הבנק ושנוכל לסייע לו בכך, הבנתי שאנחנו צריכים לבקש צו ירושה. לפני מספר שנים, כאשר התגרשתי ונותרתי פחות או יותר חסר כל, הורי העבירו על שמי יחדיו דירה שהם מחזיקים בעיר אחרת. הם ביקשו שאשמור זאת בסוד עד מותם. שאלתי היא - מה כולל ההליך? איזה מידע נמסר ולמי? האם בהליך הוצאת צו הירושה, הדבר יתגלה לאחיי? אציין שבעוד אבי בחיים, אנו לא רוצים לרשת את אימי, אלא לאחר מותו ולכן ההליך לא מיועד ע"מ לקבל את הירושה לידינו, האחים, כעת. תודה רוני

יוסי

ניתןלבצע צו ערושה בלבד בלי פרוט הנכסים האב יגיש אותה הבנים יחתמו על הסכמה בכתב ! תוריד מסמך צו ירושה אל תמלא נכסים! אם הדירה על שמך זה חוקית שלך! שנית אם זה לא יתגלה עכשיו זה יתגלה שאביך ימות! הסוד לא קיים לא אם אבי יגלה זאת בשלב הנוכחי ! אןלי עדיף עכשיו ככה תיהיה לך הוכחה שהדירה ניתנה מרצון! אם אביך ימותיטענו שזה נלקח בדרך לא כרה! השאלה האם באמת קבלת את הדירה במתנה ו למשמורת! הכל בידיים שלך!

עו"ד אתי סדיס

בבקשה תיצור קשר טלפוני. חסרים לי פרטים מהותיים בכדי לענות לשאלותיך.

רוני

האם בצו ירושה יש התייחסות לנכסים או רק לזהות היורשים? תודה

עו"ד אתי סדיס

אם אני מבינה נכון את שאלתך, אתה חושש שבצו הירושה תצויין בדרך כלשהי הדירה. לפי הפרטים שמסרת לי הדירה לא תצויין בצו הירושה באופן ספציפי, אלא רק יצויינו שמות היורשים והאחוז של כל יורש בעיזבון. בעיקרון (לא אכנס כאן לחריגים)כל מה שהיה רשום בפועל על שם המנוחה ביום פטירתה ייכלל בעיזבון וכל מה שלא היה רשום על שם המנוחה ביום פטירתה לא ייכלל בעיזבון. ולכן הדירה לא תצויין בדרך כלשהי בצו הירושה. השאלה הנה - אם האחים שלך מודעים לקיום הדירה הם יפנו לטבו עם צו הירושה כדי לרשום את זכויותיהם החלקיות ויגלו על העברת הדירה אז.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות