תביעה לסיעוד מחברת ביטוח
שלום אבא שלי מבוטח בביטוח סיעודי לפני כחודש אושר לו מביטוח לאומי גבלת סיעוד מקס' של 18+4 ש'ש = 22 ש'ש בחוו'ד [שנכתבה לפני הגשת הבקשה לסיעוד במטוח לאומי] של פסיכוגריאטר נכתב "מדובר בגבר בן 72 הסובל מדמנציה על רקע אלכוהוליזם כרוני, ניכרת פגיעה בהתמצאות, פגיעה בריכוז ובזיכרון,הנדון חסר שיפוט באשר ליכולותיו, במצבו הנוכחי זכאי לטיפול בכל שעות היממה" כמו כן, הנדון גם כבד שמיעה ועבר בעבר אירוע לבבי שכתוצאה ממנו עבר מעקפים. בחברת הביטוח (דיקלה) ישנו סעיף סייגים מיוחדים שאומר ש: הביטוח לא יכסה מקרי ביטוח כאשר "מקרה הביטוח נגרם עקב אי שפיות , ניסיון התאבדות, אלכוהוליזם, שימוש בסמים או התמכרות להם...." האם ההחרגה הנ'ל מבטלת באופן חד משמעי את הסיכוי לקבל קצבה מחברת הביטוח? (או שמא היא תהיה נמוכה יותר?! מה עושים?!?!)
לעניות דעתי אתם בבעייה. .ניתן לפנות לעורך דין ולומר שחב' הביטוח לא מסרה לכם פרט מהותי בעת ביצוע ההסכם/עסקה. אחרת לא הייתם מסכימים. יש לכם סוכן ביטוח שמטפל בכם? אני יודע מנסיוני להביא את הכסף ללקוחות שלי גם לפנים משורת הדין. לכן אני ממליץ להתרחק מחב' הביטוח הישיר. כמו שנאמר יותר זול = יותר יקר. גילוי נאות: אני סוכן ביטוח שמתמחה בנושא ביטוחי בריאות וסיעוד. בברכה יוסי בן זכריה
אין סוכן ביטוח מדובר בחברת דיקלה סיעודי
שלום חיימון - תשובת קודמי אינה לגמרי מדוייקת שכן אין זה הטיעון שבעזרתו ניתן לתקוף את חברת הביטוח - מדובר בתנאי בסיסי הקיים הפוליסה ואשר אי עמידה בו, מאיין את זכות המבוטח לתגמולים. יחד עם זאת אני מציע, שכשתקבל את תשובת חברת הביטוח לתביעה, צור עמי קשר ונראה אם יש פתח דרכו נוכל לפעול. עו"ד אילן להב 052-2431753