לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אולגה

ביטוח סיעודי כללית

לאחר השחרור מהצבא ביקשתי להצטרף לכללית (הייתי בקופת חולים מאוחדת בעבר ) חתמתי מול מציגה פרונטלית ואמרתי לה במפורש שאני מעוניינת אך ורק בכרטיס הכי פשוט וזהו בלי שום דברים מסביב ! היא הציעה לי את הכללית מושלם והסכמתי נתתי לה את הפרטים שלי ואת אמא שלי כמשלמת כי בתקופה זו לאחר השחרור לא היה לי כסף לשלם תרופות וכאלה,היא התחילה למלא פרטים לקחה את הויזה של אמא שלי..לאחר מכן יום למחרת התקשרה ואמרה לי שיש בעיה בתעודת זהות של אמא שלי ושאני יתן אמצעי תשלום שלי ..אני נתתי לה וביקשתי להוריד את אמא שלי לגמרי מהתשלום ולהוריד את הפרטים שלה ... נכנסתי לרבעון הראשון וחיכיתי בערך חצי שנה להיכנס לקופה.לאחר שנכנסתי התקשרה אלי נציגה ושאלה אותי כמה פרטים כדי לוודא אם הפרטים שלי נכונים השבתי על כמה שאלות ופה זה נגמר .. אחרי שנתיים אני מקבלת טופס מחברת "דקלה" שאני מבוטחת אצלהם ויש לי ביטוח סיעודי ...בדיעבד לא הבנתי מה זו החברה הזו הרי אף פעם לא דיברו איתי עליה ועוד ראיתי שזה קשור לכללית אני ישר נלחצתי כי אני לא זוכרת שאי פעם הסבירו לי מה זה ביטוח סיעודי ובטח שלא שמעתי על חברת דקלה..התקשרתי לחברת כללית אחרי איזה שעה וחצי של שיחות מנציג לנציג הגעתי לנציג שאמר לי שאם אני לא מעוניינת בביטוח הסיעודי הזה אני צריכה לשלוח פקס ולבקש הקלטה של השיחה שבה הסכמתי לשירות .. (אני לא זוכרת בכלל שהייתה איזושהי שיחה על ביטוח כזה ) מן הסתם ששלחתי ... אחרי זמן מה התקשרתי לווודא שהביטוח בוטל ושאלתי גם מה עם ההקלטה שהנציג אמר שיציגו בפני .. אמרו לי שהקלטה שומעים רק בצו בית משפט ...והרגשתי שאני תקועה בין הכיסאות ..בסופו של דבר כמו כל אזרח שעשו עליו קופה אני התנחמתי בזה שעצרתי את הביטוח הזה ולא ביקשתי כסף בחזרה ! היום אני קיבלתי מחברת "דקלה" מכתב שבו הם מבקשים חתימה והמכתב מתחיל ככה"במענה לפנייתך בנושא שבנדון ועל מנת להשיב את דמי הפרמיה שניגבו בגין פוליסת סיעוד , נבקשתך לחתום על הטופס המצ"ב .יודגש כי חתימתך מהווה אישור לויתור על הזכויות במסגרת פוליסה זו. לאחר קבלת המסמך החתום בחברה ימשיך הטיפול בהשבת דמי הפרמיה. השאלה היא לחתום על זה ? אפילו שאינני זוכרת אם אמרתי כן ? אני יודעת שגם אם אמרתי כן זה כי לא הבנתי מה רוצים ממני או שאיכשהו גרמו לי להגיד כן ..כי בתור חיילת משוחררת אפילו לא ידעתי מה זה ביטוח סיעודי עד שהגיעו אלי הטפסים האלה ולא שמעתי אף פעם על ביטוח דקלה.אני לא יודעת אם אני רוצה את הכסף בחזרה אבל עדין מה אתה חושב ? מה שכן אני לא קיבלתי מכללית חשבוניות כל השנתיים למרות שחתמתי שאני רוצה לקבל חשבוניות בדואר , הם משום מה רשמו במערכת שלהם שאני רוצה לקבל את החשובנית במייל ואפילו לא רשמו מייל שלי ...והם לקחו אמצעי תשלום שלי ושלם אמא שלי וחייבו פעם אותי ופעם אותה למרות שביקשתי מהם להוריד את אמא שלי לגמרי מהתשלום ובכלל את הפרטים שלה , אני מרגישה מאוד מתוסכלת מהמצב הלא נעים הזה ... וסליחה על החפירה .

עו"ד אילן להב

על פניו לפי תיאורך, מתכוונת דיקלה להחזיר את הפרמיות ששולמו - כולן או חלקן ולכן נדרשת החתימה. בהנחה שאכן זה המצב, הרי שאין מניעה לחתום - הביאי בחשבון שמאותו הרגע לא תהיי מבוטחת בביטוח סיעודי זה. בהנחה שהפרמיות יוחזרו,ה הרי שכל השאר, יהיה - -הסטוריה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח סיעודי