לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קובי

פיטורי עובדת שלא מגיעה למקום העבודה בטענה שהיא "חולה"

שלום יש לי משרד קטן עם 4 עובדות שהן אימהות. ערכתי שימוע לאחת העובדות בשל חוסר שביעות רצון מתפקודה והשפעה שלילית שלה על הצוות. לאחר שלא חל שינוי בתיפקוד שלה, ולאחר שיחה נוספת איתה החלטתי לפטר אותה. מיד לאחר מכן היא לא הגיעה בטענה שהיא "חולה" וכעבור מספר ימים נוסף "הבן שלי חולה ולא אוכל להגיע". היא עובדת בסמוך לשנה (החל מדצמבר 13) אין לי בעיה לשלם לה את פיצויים וצבירת ימי הבראה וזכויות שצברה (ימי חופשה) היא עובדת בהיקף של 5 שעות ביום ועל פי המונה שלה בתלוש היא זכאית ל2.15 ימי מחלה כך שגם אם היא חולה אין לה זכאות למימוש ימי מחלה. השאלה שלי - האם אוכל לפטר אותה בשיחת טלפון או שאני צריך עד שהגברת תואיל בטובה להגיע למשרד כדי להודיה לה שהיא מפוטרת.

קלי גניאל, עו"ד

קובי שלום, פיטורין בטלפון אינם מומלצים. במידה והיא אינה מגיעה לעבודה אתה רשאי לשלוח לך מכתב בדואר או באמצעות דואר אלקטרוני. יש לוודא קבלת המכתב. המלצתינו ולמען הזהירות, לזמן אותה למשרד פעם נוספת לצורך פיטוריה ומלסור בידה מכתב מסודר המפרט השתלשלות האירועים. במידה ואינה נעתרת לזימון למשרד שלח לה המכתב. לגבי זכויותיה הסוציאליות, הואיל ותקופת העסקתה מגיעה לכדי 11 חודשים, היא זכאית לכל הזכויות הסוציאליות על פי דין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים