לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ניק

תוקף הסכם

אבקש לדעת מה מותר לי כמנהל מקצועי עם עובד שתחתי, כאשר המנכל ואני העמסנו עליו מטלות שאינן בהסכם איתו. כתוצאה מרהארגון טכני העובד ממשיך לבצע את עבודתו והודחנ לי בעלפה שאני חייב לקחת ממנו את מה שלא הוסכם איתו. המנכל כעס והחל להפריע לו ניהולית וטירטר אותו מנהלתית. האם העובדה שאני מחייב את העובד בגלל הלחץ לעשות עבודה שהוא אמר בעל פה שאינה בהסכם וזה נכון יכולה לגרום לי בעיה? האם העובד יכול להפסיק לעשות את העבודות הנוספות ולעשות רק מה שבהסכם איתו, המנכל מסרב לפעול כמו שצריך. כלומר לסיים את ההעסקתו במידה ולא רוצים לקיים את הסכם איתו כמו שכתוב. מה יקרה כתוצאה מזה שהעובד ממשיך לעבוד בכוח גם בדברים שמעבר לחובה שלו. הצעתי לעובד לכתוב את הדברים למנכל בנושא העסקתו החריגה ולבקש שהמנכל יקח אחריות ויחליט או להפסיק לדרוש זאת ממנו או שיפטר אותו. אני חושב שזו חובתי האם אני טןעה?

הדס גנוט

יש לבדוק את הוראות הסכם ההעסקה של העובד, מהי הגדרת תפקידו והאם ישנה דרישה בהסכם לבצע כל פעולה בהתאם לצרכי המעסיק. ככל שהעובד נדרש למלא מטלות שלא בהתאם להסכם ההעסקה שלו, הרי שהדבר יכול להוות הרעה בתנאי ההעסקה, אז העובד יכול להתפטר בדין מפוטר. ניתן ליצור קשר עם משרדנו ונשמח לסייע.

ניק

במידה והוא ממשיך בעבודתו זה פועל נגדו ? ובמידה ולא מתפטר אבל לא מבצע דרישות שלא בהסכם שלו זה אומר שהוא מוגן? יש בעיה בכך שהוא יבצע רק מה שבהסכם שלו לאחר שהביע זאת מספר פעמיים וזה לא עזר או שצריך להודיע בכתב?

הדס גנוט, עו"ד

הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו ונשמח לסייע לך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים