לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלמה

תוקף הבטחת סוכן חברת פרטנר בניגוד להתחיבות החברה כלפי ועדת הרבנים לענייני סלולר

לעו"ד למפל שלום רב, במגזר החרדי ישנו דבר הנקרא טלפון כשר,סים כשר וקומה כשרה(טווח מספרים של המספרים הכשרים) . באופן רשמי חברת פרטנר אינה מאפשרת הכנסת סים אשר משוייך לקומה הכשרה למכשיר לא כשר ועל כן הוא חייב להיות "סים כשר" אולם סוכן הציע לי תמורת 50 ש"ח סים רגיל אשר שויך לקומה הכשרה והעסק דפק היטב עד לאחרונה. לפני מספר חודשים עקב לחץ של וועדת הרבנים שינתה אורנג את טעמה וחסמה את הסים והכריחה אותי להחליף אותו לסים כשר תוך התעלמות מסוכן מטעמה. בנוסף אציין שהסוכן בזמן ההתקשרות לא החתים אותי על שום מסמך שמגביל את השימוש בקו לסים כשר ואף לא הראה לי כזה. בנוסף אציין שבחברת פרטנר למרות הסים הכשר אפשר לפתוח את החסימה לטלפון לא כשר תמורת 100 ש"ח לסוכני החברה (ובניוד או קנית קו חדש באורנג) למרות שלמעלה משנה הרתעתי בפני חברת פרטנר שלא ייתכן שמצד אחד הם ממשיכים לתת לסוכנים בשטח להכניס סים כשר למכשיר לא כשר ומצד שני ימשיכו להסתיר מהציבור שהם "מוחתמים"( ע"י חתימה דיגיטאלית) על שיפוי חברת פרטנר במקרה שועד הרבנים יתבע אותם על הפרת ההסכם. יתירה מזו טענתי שהואיל ואני לא חתמתי אפילו על הסכם התקשרות ואף הסוכן נתן לי סים רגיל אינני צריך להיות מוגבל על ידי הוראות ועדת הרבנים. לכן שאלתי: 1)האם הבטחת סוכן מכירות מחייבת את את חברת פרטנר(למרות שהיא בעצם עוברת על הסכם שלה)? 2)האם אפשר לתבוע את החברה על הזמן האבוד ועוגמת נפש שנגרמו לי עקב ניתוק הקו באופן פיתאומי? 3)האם אפשר לתבוע את פרטנר בתביעה ייצוגית על מעשי סוכניה שנעשים בריש גלי(יש פרסומים שתומכים בכך) והאם לא יוכלו להסתתר תחת מטריה "לא ידענו לא שמענו"? 4)האם החברה אחראית רק למעשי משווקיה המורשים או שמא גם על סוכני מכירות מדלת לדלת וכדו'(שמהווים חלק ניכר ממכירות החברה במגזר החרדי)? 5)במידה ואדם חתם על הסכם התקשרות עם ההגבלות של ועד הרבנים האם הם תקפות למרות שהם לכאורה תנאי מקפח בחוזה משפטי אחיד? יצוין כי אין בדברי נגד עצם הטלפון הכשר אלא על הסתרת מידע חשוב מהצרכן והטעיתו על ידי חברות הסלולר ובראשן פרטנר כמו כן יצוין כי המושג ועד הרבנים לא מובהר מיהם וחלק מהנציגים טענו שזהו ועד הרבנים של הרבנות הראשית :-) אם יש צורך בהבהרות נוספות או ראיות אשמח לשלוח במייל בתודה מראש שלמה.

עו"ד נבו למפל

שלום נראה כי נסיבות המקרה המורכבות. יחד עם זאת לאור הכתוב ולשאלותיך, ככלל סיכום על נציג העושה פעולתו בהרשאה, מחייב את החברה. אשר לעוגמת הנפש והזמן האבוד, רצוי להוכיח ולצרף אסמכתאות התומכות בטענות אלו בפניתך אל בית המשפט. בהצלחה

שלמה

תודה רבה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות סלולר