תביעה קטנה נגד בזק
הייתי מנוי בבזק לקו טלפון ותשתית אינטרנט וכשעברתי להוט התקשרתי לבזק שינתקו אותי והבטיחו שינתקו מיד. אחרי כשנה ראיתי שממשיכים לחייב אותי ועז התקשרתי שוב ועז ניתקו אותי סופית. מאחר שכל התקופה הזאת לא שלחו לי חשבוניות ביקשתי אותם ושלחו לי אותן אחרי כחצי שנה נוספת ועז גיליתי שחוץ מזה שהמשיכו לחייב אותי על האינטרנט, חייבו אותי גם על שירותים שבכלל לא הזמנתי, שיחה מזוהה ומנגינה בהמתנה. ביקשתי החזר של כל החיובים הנ"ל אך הם סירבו וטירטרו אותי עוד כשנתיים ועז הגשתי את התביעה ובה ביקשתי החזר כל החיובים ועוד פיצוי בלי הוכחת נזק של 10.000 שח. כשבזק הגישה כתב הגנה, ממכתב מצורף לכתב ההגנה התברר שהם בכלל המשיכו לחייב אותי גם על האינטרנת וגם על קו הטלפון שהם הודו שנותקתי, ז"א חיוב מבלי לספק שירות. שאלתי אם כדאי לבקש הגדלת התביעה, וכוונתי לבקש פיצוי ללא הוכחת נזק על כל גביה לחוד או לחילופין הגדלת הפיצוי היות שהם המשיכו וממשיכים לעבור את העבירה הזאת עד היום עם לקוחות אחרים. ושאלה נוספת, מאחר שלפי החוק אסור להגיש כתב הגנה חתומ ע"י עו"ד או מתמחה לבקש פסילת כתב ההגנה וחוץ מזה, מאחר שאף צד לא יכול להיות מיוצג ע"י עורך דין או מתמחה, אם יתברר שאותה מתמחה תיצג את בזק, לבקש פסילתה וניהול המשפט בלי נציג של הנתבעת. בכ"ב רב בן ציון
שלום רב, איני מכיר את התביעה ומאחר וכך, איני יכול להמליץ בנוגע אליה. ככלל, במידה והנך מוצא טענות נוספות שעולות, ביכולתך לפנות אל בית המשפט בבקשה להכליל טענות אלו בתביעה ולדרוש את הסעד המתאים בגינם. ככלל, לא ניתן להיות מיוצג על ידי עו"ד בתביעות קטנות, במידה והצד השני מיוצג כך, ביכולתך להפנות את בית המשפט לכך, בהצלחה