משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדמי אבטלהחישוב דמי אבטלה אם 6 חודשים אחרונים לא רצופים

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית גדקר אהרוני

עו"ד אילנית גדקר אהרוני

מנהלת תחום ביטוח לאומי, נזיקין, רשלנות רפואית, צוואות וירושות.עורכת דין מובילה, מהוותיקות והמנוסות בתחום מימוש הזכויות והנזיקין, בעלת רישיון נוטריון ומוסמכת לערוך ייפוי כוח מתמשך.

קביעת פגישה
0537429882
חזרה לפורום

חישוב דמי אבטלה אם 6 חודשים אחרונים לא רצופים

מיכ
מיכל ש

שלום, התפטרתי מעבודתי לאחר מספר שנים, ועדיין לא מצאתי עבודה חדשה. אני תוהה מה הסיכון בפגיעה בדמי אבטלה שלי - בלהתפשר ולהתחיל עוד חודשיים עבודה שלא בהכרח מתאימה לי ואז כעבור פחות מ6 חודשי עבודה אפסיק לעבוד שם: היום אני זכאית ל 175 ימי אבטלה לפי המידע באתר של ביטוח לאומי (החל מעוד 90 ימים). השאלה היא אם עוד חודשיים אתחיל לעבוד , ואז נניח לא יתאים ואתפטר אחרי 3 חודשי עבודה. במקרה כזה, מתי עדיף להרשם בלשכת התעסוקה ולהגיש תביעה לדמי אבטחה, ויותר חשוב - מה יקרה לחישוב דמי אבטלה? האם יביאו בחשבון חישוב שכר אפסי (או חלקי אם התחלתי לעבוד באמצע החודש) בין 2 העבודות ואז דמי האבטלה ירדו במלא? (אם כן אז האם זה תלוי במתי הגשתי את התביעה? עכשיו או אחרי העזיבה השנייה?) או שיחשבו רק 6 חודשי עבודה מלאים אחרונים מתוך ה 12 חודשים שמזכים באבטלה? שאלה נוספת במקרה כזה: אם אתייצב ואגיש תביעה עכשיו, אז ישארו נניח רק 5 חודשים אחרי העזיבה השנייה, עד תום שנה מיום ההתיצבות הראשון - מה קורה אם לא אספיק לנצל את כל ה 175 ימים בזמן הזה? הם ילכו לפח? תודה