אנטנות על בניין המגורים שלנו
על בניין המגורים שלי מוצבות 7 אנטנות של חברת סלולאר. מי שהציב אותם הינו הקבלן של הבניין משום שהדירה בקומה העליונה שייכת לו, ושם מוצבים כל המכשירים של האנטנות. אני גרה בבניין כשנה (למראות שהדירה בבעלותי עוד כאשר הבית נבנה). הדיירים שגרים פה מאז הבנייה (כ-6 שנים) פנו לקבלן, עיריית אשקלון, וגורמים נוספים שבאו לבדוק את הקרינה ושום דבר לא עזר. בעירייה האנטנוט רשומות כארונות חשמל - קבלנו מכתב רשמי מהעירייה לאחר פניה נוספת אליה. וקבלן טוען כי הגג בבעלותו, לכן יכול לעשות בו כרצונו. חשוב להוסיף כי לייד הבניין יש גני ילדים, פארקים ומשחקיות לכן יש סכנה גם לילדינו. כל השכנים מיואשים ולא יודעים מה לעשות ולמי לפנות.... שני שכנים חלו בסרטן, האחד נפטר לפני כשנתיים. ומלבד הבריאות המדאיגה גם ערך הדירה שלנו יורד..... אנא עצתך, מה ניתן לעשות, האם יש סיכוי לתבוע ולזכות במשפט . תודה,נטלי
שלום נטלי לאור ובהתאם לכתוב נראה כי ניתן לפעול משפטית להסרת האנטנות. ככלל, המציב אנטנות סלולריות במקרה מעין זה, מחויב לעמוד במספר רבדים של חוקים. במידה ואינו עומד בכל רבדי החוקים אזי ניתן לפעול להסרת האנטנות. לאור ובהתאם לכתוב יתכן כי מקים האנטנות אינו עומד בכל רבדי החוק הנדרשים ומשכך ניתן לפנות לבית המשפט או למפקח על המקרקעין. המלצתי הינה כי תפנו לייעוץ משפטי בכדי לבחון את האופציות המשפטיות בעניין זה. אציין כי איני מכיר את נסיבות המקרה אולם במידה והאנטנות הוקמו לפני 6 שנים אזי חשוב לפעול בזריזות לאור הזמן שחלף מהתקנת האנטנות בבנין בכדי למנוע התיישנות. אשר ככלל עומדת על 7 שנים. בברכה עו"ד נבו למפל, למפל, ניסקי ושות'-עורכי דין
שלום, אני גם כמוך מנסה להילחם עם התופעה הזו אנטנות על גגות או מרפסות של פנטהאוסים, גם באשקלון, אני מבינה שהעירייה של אשקלון לא ממש תומכת באף תושב וזה ביזיון!!! אבל חשוב שתדעי שאם האנטנות מוצבות על מרפסת גג ולא על גג הבניין אז יש לכם מה לעשות כי יש חוק שאוסר על האנטנות או מתקני גישה להיות מוצבות על מרפסות גג. אם את רוצה עוד פרטים אז תפני אלי למייל melnelmelnel1@gmail.com
שאלות נפוצות:
עלאא סאבק
שמואל כהן
יעל כהן
עובדת מוטרדת
אביגיל ספירו